lotta engberg

Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg lämnar landet – anledningen bakom

LOTTA ENGBERG, DOKTOR MIKAEL

Doktor Mikael och Lotta Engberg älskar att resa!
Under deras dryga två år tillsammans har de varit i ett flertal olika länder och nu kan de även bocka av USA på den listan!
Här är anledningen till utlandsresan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström
0:43

Efter reklamen: Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

(0:43)

Slå på ljud

Det har gått mer än tre år sedan nu som Lotta Engberg, 60, gick ut i en intervju och sa att hon hade kunnat tänka sig att dejta den där soldoktorn i TV4:s Nyhetsmorgon.

Mannen i fråga var ingen mindre än Doktor Mikael Sandström, 64, och Lotta kände att hon behövde ta kontakt med honom för att be om ursäkt för uttalandet i den uppmärksammade intervjun. Så hon skickade ett sms.

– Jag satt länge och fnulade på det. Jag påpekade att det var skottdagen, och det är den enda dagen som flickor får fria. Om mannen inte vill ska han enligt tradition köpa en sidenblus till flickan, så att hon blir fin och kan träffa någon annan, berättade Lotta i Tillsammans med Strömstedts.

Lotta Engberg och Doktor Mikaels resor

Sedan dess har mycket hänt för paret. Idag är de sambos och bor i den gemensamma villan utanför Göteborg med Lottas hundar. Att det blev just Göteborg är för att Lotta jobbar med Bingolotto som spelas in där och dessutom har Mikael landställe i närheten.

Ett tag var många oroliga för Mikaels framtid i Nyhetsmorgon, men det visade sig inte vara några problem. Doktor Mikael har inget emot att åka tåg, så en gång i veckan pendlar han upp till Stockholm för Nyhetsmorgons skull.

Men detta är inte det enda som hänt. Så fort paret har tid så åker de nämligen gärna på resor. De har varit i paradis såsom Maldiverna, Grekland, Spanien och nu bär det av till USA, närmare bestämt Miami.

Därför åker Lotta och Mikael till Miami

Det är i en ny intervju med Expressen som kärleksparet berättar om den välbehövda semestern.

– Vi åker till Miami. Där ska det bli 32 grader varmt och störtskurar, säger Lotta till tidningen.

Syftet med resan är att hälsa på släktingar och de kommer vara där i en vecka, men framför allt behöver de vila upp sig inför den kommande sommaren som alltid är hektisk för Lotta i och med Lotta på Liseberg.

– Jag laddar med lite semester innan. Det blir perfekt, säger hon.

När Hänt når Doktor Mikael berättar han om vistelsen i Miami.

” Det var 32 grader igår på golfbanan. Jag var utbytesstudent här i USA för 48 år sedan och har sedan dess haft god kontakt med min värdfamilj. Så vi har kul!”

FOTO: Cecilia Cia Liljeton/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN