Doktor Mikael Sandström bortplockad – sanningen om försvinnandet

Doktor Mikael Sandström

Doktor Mikael Sandström är tv-läkaren som fångat hela Sveriges hjärta!
Nu gör han comeback i ett mycket populärt tv-program efter en tids frånvaro.
– Vi startar inspelning i nästa vecka, berättar han i podcasten Vårddjungeln.
Tre snabba frågor med Mikael Sandström
0:58

Efter reklamen: Tre snabba frågor med Mikael Sandström

(0:58)

Slå på ljud

Allas vår husdoktor Mikael ”Doktor Mikael” Sandström, 64, har många bollar i luften. Förutom jobbet som överläkare, så är han dessutom ett populärt inslag i TV4:s Nyhetsmorgon, där han utbildar och underhåller svenska folket kring vanliga frågor kopplad till hälsa.

Men det är inte allt. Doktor Mikael syns frekvent i flera andra tv-sammanhang, han jobbar med att skriva en bok och han har dessutom podcasten Vårddjungeln i samarbete med vården.se.

I senaste avsnittet av podden berättar han om varför han inte synts i ett specifikt populärt tv-format på senaste. Varför då?

Mikael Sandström försvinner från Nyhetsmorgon – egna orden

Efter midsommar försvann Mikael Sanström från Fråga doktorn-inslaget i Nyhetsmorgon. Överläkaren berättade om beslutet för Hänt.

– Jag ska skriva bok i sommar, eller jag ska fortsätta skriva bok. Jag har redan skrivit redigeringsarbetet på boken som jag hoppas ska komma ut i mars, förklarade han i somras.

Men nu när hösten är tillbaka är även Mikael tillbaka i tv-rutan med ny kraft. Men det är inte bara i Nyhetsmorgon som vi får se överläkaren.

I det nya avsnittet av Vårddjungeln berättar han om en efterlängtad comeback i ett annat program; nämligen Biggest loser.

Doktor Mikael om comebacken – därför pausades programmet

Senaste avsnittet av podcasten Vårddjungeln handlar om problem vid övervikt, något som Mikael är mycket passionerad kring att motverka, eftersom det påverkar folkhälsan så mycket.

I och med samtalsämnet kommer han och programledaren Staffan Gustavsson osökt in på Doktor Mikaels jobb som medicinskt ansvarig i det populära tv-programmet Biggest loser.

– Vi har tolv nya kandidater. Det [hälsoproblem reds. anm.] blir ju aldrig någonsin så påtagligt som när man ställs inför deras problem. De har en ökad dödlighet som man nästan är rädd att prata om. I covidtider i synnerhet, en extrem ökad dödlighet för kraftigt överviktiga, säger Mikael i avsnittet.

Mikael gör comeback som läkare i programmet efter ett uppehåll. Nu berättar han om beslutet.

– Jag jobbar ju, även nu i år, som ansvarig läkare för Biggest loser. Vi startar inspelning i nästa vecka. Det är nytt! Det har ju legat nere under pandemin, förklarar han.

Roligt att både du, Mikael, och programmet äntligen kommer tillbaka i tv-rutan efter några års frånvaro!

FOTO: Anders Deros/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN