hänt exklusivt

Doktor Mikael bryter tystnaden om Lotta Engbergs döttrar: ”De är..”

Mikael och Lotta

Lotta Engberg är mamma till döttrarna Malin och Amanda.
Men hur ser egentligen Mikael Sandströms relation ut till sambons barn? Nu berättar han för Hänt.
– De är väldigt intensiva och väldigt olika.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan
0:36

Efter reklamen: Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

(0:36)

Slå på ljud

När Lotta Engberg, 59, och Mikael Sandström, 64, fann varandra hade de både ex-makar och barn i bagaget. Lotta Engberg är mamma till döttrarna Amanda, 34, och Malin, 36, som hon har tillsammans med ex-maken Anders Engberg, 69.

Mikael har även han barn – dottern Mimmi, 31, och sonen Marcus, 32. Utöver barnen har både Lotta och Mikael även flera barnbarn.

Mikael Sandström släpper boken Sånt är livet

I mars debuterar Mikael som författare med sin bok Sånt är livet. Boksläppet kommer innebära att Mikael närmsta tiden syns allt mindre i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Man kommer att få väldigt lättförståliga historier om mitt läkarliv. Så den verkligen riktar sig till alla, man behöver inte vara forskare i medicin för att förstå den här boken, den är lättläst. Den riktar sig till vanliga människor med frågor, kanske samma grupp egentligen som jag brukar prata till på Nyhetsmorgon, säger Mikael till Hänt.

Doktor Mikael avslöjar verkliga relationen till Lotta Engbergs döttrar

Det visar sig även att Lotta har hjälpt till med formuleringar i boken. Vad Mikael tycker är extra bra med Lotta är att hon är precis i målgrupp för de han skriver för, då hon inte är van vid läkarspråk.

– Hon har ju ingen sjukvårdsutbildning. Hennes ena dotter är ju specialistsjuksköterska inom intensivvård och hennes andra dotter är läkare och gynläkare då. Så vi tre kan en hel del men jag vänder mig till inte till sjukvårdsmänniskor för det är vanliga människor jag skriver för. Så om något är för svårt och jag har börjar prata om bubaraknoidalblödning så vet ju de vad det är, men det gör ju inte alla, säger Mikael.

Kan ni tre, du och Lottas döttrar klicka på det planet att ni har branschen gemensam?

– Absolut, vi kan nog klicka på många plan. De är väldigt sympatiska personer kan jag säga. De är väldigt intensiva och väldigt olika. De är också väldigt jordnära, lättpratade personer.

Umgås dina barn och Lottas barn något?

– Nja inte umgås. Mina barn bor ju i Nyköping och Malmö så det är långt. Lottas barn bor ju i Skövde och Kungsbacka. Men de har träffats.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN