ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför försvinner doktor Mikael från Nyhetsmorgon: ”Knivigt”

18 jan, 2023 
Doktor Mikael och Lotta Engberg
Doktor Mikael Sandström har fullt upp och har nu fattat ett nytt beslut för karriären.
I en intervju med Hänt berättar han att han framöver försvinner från Nyhetsmorgon – samt om stödet från sambon Lotta Engberg.
– Jag bor ju i Göteborg så det är lite knivigt, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattanBrand logo
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

Mikael Sandström, 64, har blivit "doktor Mikael" med hela svenska folket. Det är genom sitt återkommande format i Nyhetsmorgon som överläkaren blivit en riktig tv-personlighet.

Framöver är det dock Mikaels nya bok som är det stora fokuset. I mars debuterar han nämligen som författare. När Hänt når honom berättar han att det svåraste har varit att sätta titeln men nu står det klart att boken heter Sånt är livet.

– Man kommer att få väldigt lättförståliga historier om mitt läkarliv. Så den verkligen riktar sig till alla, man behöver inte vara forskare i medicin för att förstå den här boken, den är lättläst. Den riktar sig till vanliga människor med frågor, kanske samma grupp egentligen som jag brukar prata till på Nyhetsmorgon, säger Mikael i en intervju med Hänt.

Annons

Lotta Engbergs stora stöd – nu berättar Mikael

Det visar sig att sambon Lotta Engberg, 59, har varit till stor hjälp med bokskrivandet.

– Inte så mycket korrläsande men hon har har haft åsikter naturligtvis om formuleringar. Hon känner ju inte till fallen men hur man ska formulera sig kan hon. Hon har ju nästan en producentroll på Bingolotto så hon är rätt van med hur saker ska presenteras, hon är bra på det, säger Mikael och fortsätter:

– Hon har kunnat komma med formuleringar, säga vad som går och så.

Arbetet med boken har pågått en längre tid och nu avslöjar Mikael för Hänt att bokdebuten dessutom innebär att han trappar ner från sitt arbete i TV4-programmet Nyhetsmorgon.

– Jag kommer nog vara med lite mindre nu den närmsta månaden med anledningen att jag har så mycket att pyssla med. Men jag kommer tillbaka, säger Mikael.

Men hur mycket mindre menar du?

– Det blir inte nu i februari.

Inte alls?

– Nej. Men man måste hinna med, det är mycket praktiskt. Jag bor ju i Göteborg så det är lite knivigt. Eller det går bra men det blir lite svårare att ta sig till jobbet.

I nuläget vet Mikael inte om han får någon ersättare under tiden han försvinner.

– Jag är inte med i den planläggningen så det vet jag faktiskt inte.

FOTO: TV4

Annons