hänt exklusivt

Doktor Mikael tveksam mot Bingolottos förändring med Lotta: ”Vi får se”

doktor mikael sandström, lotta engberg

Efter årsskiftet sker stora förändringar med Bingolotto! Programmet byter både sändningsdag och tv-kanal. Någon som påverkas är programledaren Lotta Engberg – och därmed även doktor Mikael.
Nu berättar tv-doktorn för Hänt hur han ser på saken.
Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan
0:36

Efter reklamen: Här pussas Lotta Engberg och Mikael Sandström på röda mattan

(0:36)

Slå på ljud

Doktor Mikael Sandström, 64, slog igenom för svenska folket för 13 år sedan när han gjorde entré i Nyhetsmorgon. Varje gång hans ansikte dök upp i Nyhetsmorgon var han alltid så brun och solbränd. Svenska folket gav honom då smeknamnet Soldoktorn.

Sedan dess har mycket hänt. I en intervju, för snart tre år sedan, berättade Lotta Engberg, 59, att hon "hade kunnat tänka sig att gå på en dejt med den där Soldoktorn". Efter många om och men blev det till slut en dejt och idag har paret varit tillsammans i drygt två år.

Sedan i mars är de även sambos då de flyttade in i en gemensam villa strax utanför Göteborg.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Bingolotto ändras helt – byter dag och kanal

Nyligen kom beskedet om stora förändringar i Bingolotto. Det nya konceptet drar igång den 7 januari 2023 och då kommer programmet byta från att sändas på TV4 till att istället visas på Sjuan.

Detta är dock inte den enda förändringen. Programmet byter även dag och kommer istället sändas på lördagar.

– Att byta dag tror och hoppas vi ska lyfta oss ytterligare och skapa ännu bättre ekonomiska förutsättningar för vårt föreningsliv. Dessutom ser vi fram emot att bjuda på härlig lördagsunderhållning, säger Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel i ett pressmeddelande.

Precis som det är i dagsläget så kommer programmet att dra igång klockan 18:00 och hålla på fram till klockan 20:00. Den stora skillnaden är däremot att det inte kommer vara en halvtimmes paus för TV4-nyheterna som sänds klockan 19:00.

Doktor Mikaels tveksamhet mot Bingolotto efter förändringarna

De här förändringarna innebär inte bara nya direktiv till tittarna. Några som påverkas i allra högsta grad är ju programledarna Stefan Odelberg, 48, och Lotta.

Stefan har tidigare berättat för Hänt hur han ser på förändringarna.

”Jag tycker att det skall bli jättespännande. Det blir också häftigt för mig att köra lördagsunderhållning. Jag älskar ju att hitta på saker med gästerna i publiken och tack vare den nya sändningstiden och kanalen så har vi massor av mer tid i programmet.”, skrev han till Hänt.

Även Lotta har ställt sig positiv till förändringarna men när doktor Mikael får frågan om hur det påverkar honom berättar han hur det ligger till.

”Jag får återkomma när det blivit skarpt läge. Kan ju bli bättre, vi får se. Jobbar man söndag måste man ju lägga sig tidigt på lördag för att vara fräsch på söndagen.”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN