Hårda anklagelserna mot doktor Mikael – bilderna från bråket

DOKTOR MIKAEL SANDSTRÖM

Doktor Mikael är en av deltagarna som befinner sig på en öde ö i Karibien, närmare bestämt tv-programmet The island. Men plötsligt får han hårda anklagelser mot sig av en annan deltagare.
– Du maskar hela tiden!, säger deltagaren till doktor Mikael.
0:46

Efter reklamen: Dr Mikael om livsfarliga händelsen under inspelningen av ”The Island Sverige”

(0:46)

The island Sverige är ett helt nytt tv-koncept i svensk tv och åtta svenska kändisar tillsammans med två kameramän har begett sig till en öde ö mitt ute i Karibien. När de kom till ön hade de varken mat eller någon plan, faktum är att de inte ens hade någon aning om hur ön såg ut och vilka förutsättningar som fanns.

Den första natten tillbringades i en sluttning där deltagarna sov på marken. När de vaknade märkte de att det inte var optimalt – de behövde helt enkelt ett läger med sängar och tak över huvudet. Då började expeditionen.

Gänget har både gått i lera, simmat flera hundra meter och gått långa sträckor i den täta skogen. Men nu har de äntligen hittat en strand där de ska slå upp ett läger.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Magdalena Graaf avslöjar säkerhetsåtgärderna

Magdalena Graaf, 45, är en av deltagarna och på sin blogg har hon tidigare berättat om de otroligt extrema förhållandena. Det enda sättet som de faktiskt kunde ropa på hjälp var med en walkie-talkie. Den var kopplad till ett säkerhetsteam som var på en annan ö och kunde hoppa in om något hände.

Däremot så fanns det kritiska moment. Om något hände efter klockan 19:00 så var det i princip tack och godnatt.

”Efter 19 får inga flygplan lyfta i Panama. På grund av all smuggling från Colombia. SÅ vi fick inte skada oss, då inga akutplan kunde hämta oss, och köra till sjukhuset.”, skriver Magdalena på bloggen.

En annan viktig regel var att deltagarna aldrig skulle öppna paket som flöt i land på stranden. Det kunde nämligen vara kartellen som smugglar droger och så ska fiskare hämta upp paketen på öar. Magdalena var högst medveten om risken.

”Rätt hög risk att bli mördade på plats om man skulle börja leka julafton.”, förklarade hon och fortsatte:

”Läskiga män kom till ön i båtar vid flera tillfällen. Då var vi tvungna att ringa säkerhetsteamet.”

Doktor Mikael anklagas hårt i programmet för maskning

På grund av bland annat mat- och sömnbrist är det som upplagt för konflikter på The island. I det senaste avsnittet blir självaste doktor Mikael Sandström, 63, indragen.

Som tidigare nämnt så är deltagarna i full gång med att bygga ett läger och för det behövs allas hjälp. Men doktor Mikael besitter ju så mycket läkarkunskaper så när Magdalena fick förmaksflimmer var det en självklarhet för honom att rycka in. Detta uppskattades tyvärr inte av stjärnkocken Danyel Couet, 48.

– Har ni sett Micke någonstans eller? Skulle inte han komma och bära grejer?, säger Danyel irriterat i programmet.

Carolas oro över händelsen på dottern Zoes mobil

Danyel tar då saken i egna händer och söker upp doktor Mikael.

– Micke! Jättefrustrerande, jag tycker att du maskar hela tiden. Vi bestämmer en sak som vi ska göra ihop, du gör inte det. Du har ett jobb att göra liksom. Ska jag gå ut i djungeln och hugga av mig ett finger för att du inte är där och hjälper mig?, säger han till doktor Mikael och fortsätter:

– Jag gör allting. Jag hugger ner, jag drar in. Jag klarar inte av det! Jag behöver hjälp! Och om vi bestämmer en sådan grej tycker jag att vi håller oss till det!

Doktor Mikael försöker förklara för Danyel att han behövdes på annat håll, i det här fallet för Magdalena som låg och hade hjärtklappning.

– Danyel tyckte att jag maskade... Och det var nog första gången jag har fått den anklagelsen. Sedan så kom ju naturligtvis det som jag visste skulle komma: Konflikt, säger doktor Mikael i programmet.

Det hela slutade med att det bestämdes att doktor Mikael från och med nu håller sig i lägret och jobbar, samt finns där när folk gör illa sig.

THE ISLAND SVERIGE

Mikael måste förklara hur han tänkte.

FOTO: DISCOVERY+
THE ISLAND SVERIGE

Danyel bestämmer att dr Mikael ska hålla sig i lägret.

FOTO: DISCOVERY+

FOTO: TV4, DISCOVERY+

SENASTE NYTT!