Efter succén med Rosa Helikopter – det gör tjejerna i Peaches idag

Från musikvideon till rosa helikopter

För 20 år sedan blev låten Rosa helikopter med barnduon Peaches en jättehit. Idag är Isabelle och Tåve vuxna sedan länge, och de har fortsatt sina musikkarriärer.

Låten Rosa helikopter med popduon Peaches blev en jättehit i slutet av 2001. Det var tjejerna Isabelle Erkendahl, 31, som då var 12 år gammal och Tåve Wanning, 29, som då var 9 år gammal, som låg bakom låten. Refrängen satte sig i huvudet på folk och den yngre publiken älskade hur tjejerna sjöng om hur de ville ”upp till himlen en gång till och i en rosa helikopter flyga genom stjärnorna hem till dig”.

Låten var en jättehit en bra bit in på 2002 och i samband med den släpptes även duons debutalbum med samma namn. Från albumet släpptes sedan ytterligare två singlar, det var två covers på låtarna Skateboard och låten Vi rymmer bara du och jag. Dessa var inte riktigt en lika stor hit som Rosa helikopter, men spelades en hel del i kommersiell radio.

Peaches gav ut ytterligare ett album 2003, men framgångarna var mer sparsmakade då och 2005 splittrades gruppen varpå Isabelle och Tåve gick skilda vägar.

Isabelle, den äldre av de två tjejerna som nu hade hunnit fylla 16, hittade jämnåriga Rosanna Jirebeck som hon startade gruppen West End Girls med. Namnet var taget från den gamla Pet Shop Boys-hiten. Och tjejerna gjorde uteslutande covers på just Pet Shop Boys. De fick släppa fyra singlar och ett album de kommande två åren, men det blev tyvärr ingen succé och Rosanna lämnade gruppen 2008.

När bandet lades ner bestämde sig Isabelle för att istället satsa på en mer indiepop-influerad solokarriär. Gitarristen Sami Sirvio, 51, från gruppen Kent hjälpte henne att dra igång den under namnet Innesi. Och som Innesi har hon mellan 2017 och 2019 släppt fyra singlar. För Hänt berättar hon:

– Just nu repar vi in hela vår kommande skiva för att kunna köra live när allt är som vanligt igen. Exakt när den ges ut beror lite på hur länge vi kommer att ha covid efter oss. Vi har mer eller mindre ett helt album klart som ligger och väntar.

Idag bor Isabelle på Kungsholmen i Stockholm med pojkvännen Charlie Magnusson, 23:

- Jag har en sambo, Carlie, men inga barn.

Vad gäller relationen med sin gamla bandkollega Tåve så går den på sparlåga.

- Vi är vänner, men ses inte. Vi följer varandra på sociala medier och senast vi sågs hade vi väldigt kul tillsammans, säger Isabelle.

För Tåve, som bara var 14 år då Peaches splittrades, tog det lite längre tid innan hon satsade på musiken igen. Men 2012 försökte hon göra comeback som sångerska genom att söka in till tv-programmet The Voice Sverige med en ny rockig stil. Hon sjöng låten Hard to Handle men kom inte med i programmet.

2014 fick Tåve slutligen göra comeback som artist, nu som sångerska i hårdrocksbandet Adrenaline Rush som då släppte sitt debutalbum. Därefter har de även släppt ytterligare ett album 2017, och även om de inte haft några större kommersiella framgångar ses de som ett bra kompetent hårdrocksband i branschen.

Foto: Youtube

LÄS OCKSÅ: Lögnen om Dannys kärleksliv – bilden visar

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöw om verkliga relationen till bonussonen