Musikgruppen Angel försvann helt efter hiten med Sommaren i city – det här gör de idag

Musikgruppen Angel inför deras uppträdande i Melodifestivalen 1992

De flesta minns nog hiten Sommaren i city som satte hela Sverige i gungning år 1991 och är fortfarande en låt som majoriteteten av svenskarna känner till.
Men vad gör egentligen medlemmarna i musikgruppen Angel idag? Hänt har svaret!

Angel var en svensk musikgrupp från Degerfors som slog igenom 1991 med succélåten Sommaren i city.

Gruppen som bestod av Linda Jansson (numera Dahl), Jessica Larsson (numera Magnusson), Maria Zaring (numera Skaug) och Linda Gustavsson gav ut albumet Äventyr i natten 1992 och medverkade i Melodifestivalen samma år med låten Venus Butterfly där de hamnade på en sjätteplats.

I Linda Dahls tycke är låten lite uttjatad

Låten anses nu vara en kultlåt men sångerskan Linda Dahl är själv lite trött på den men hon berättar i en intervju med Sveriges Radio att hon har många bra minnen från den tiden.

– Jag får fortfarande en lite pirrig känsla i kroppen när jag hör låten. Vi hade otroligt kul, framförallt tjejerna i bandet. Vi åkte runt i hela Sverige och spelade i varenda folkpark. Folk stod och skrek, det var lite av en popstjärnefeeling.

Bandet Angel slog igenom med hitlåten "Sommaren i city" 1991

Bandmedlemmarna i musikgruppen Angel. Foto: Torbjörn Selander/TT

Efter sommarplågan Sommaren i city och mello-låten Venus Butterfly gjorde inte Angel några fler låtar och uppträdena blev färre och färre.

År 2000 skrev Linda det vinnande bidraget ”När vindarna viskar mitt namn” som framfördes av Roger Pontare i Melodifestivalen år 2000 tillsammans med Thomas Holmstrand och hennes man Peter Dahl som hon varit gift med sedan 2007. Låten kom på en sjunde plats i Eurovision Song Contest.

Spelningen under Pride i Stockholm gav bandet mersmak

Sommaren 2007 återförenades bandet Angel för en spelning på en Pride-festival i Stockholm och det gav minst sagt mersmak för medlemmarna och efter spelningen på Pride blev det även ett framträdande i Sommarkrysset och till slut klev de in i studion tillsammans - för första gången sedan 1992.

Tanken var att dra igång bandet på nytt och förhoppningsvis kunna skriva ny musik och skicka in ett bidrag till Melodifestivalen, dock blev det ingen nytändning för gruppen Angel och idag jobbar sångerskan i bandet Linda Dahl, 49, som bovärd i Degerfors.

Till frågan om medlemmarna i bandet fortfarande har kontakt svarar hon:

– Linda Gustavsson som spelar trummor bor ju kvar här så vi brukar ses ibland och ta en fika och Jessica som spelar bas bor för tillfället i Kina men vi brukar ha lite mail kontakt och Mia som spelar gitarr bor i Stockholm och vi har kontakt via Facebook och brukar prata lite minnen och skratta mycket.

Bovärdar – som också kallas fastighetsvärdar - arbetar på bostadsföretag där de sköter reparationer och administrativa uppgifter, kundkontakter och besiktningar. (Källa: Kommunal.se)

LÄS OCKSÅ: Dag Tolstoy försvann helt efter farmen - nya beskedet

LÄS OCKSÅ: Niklas Hultberg försvann efter Idol 2020 - så lever han idag

FOTO: Björn Edergren/TT