LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Dermot Clemenger om kärleken efter uppbrottet från Sarah Sundqvist

09 apr, 2021 
AvAnna Shimoda
AvHans Shimoda
Dermot Clemenger och Sarah Sundqvist.
Hur mår Dermot Clemenger efter uppbrottet från Sarah Sundqvist? Här berättar han om mystiska kärlekslivet och mycket annat.
✔︎ Omtalade sexsoffan i Let's dance replokal: ”Ett mysterium”.
✔︎ Bråken med Tony Irving: ”Två kvinnor i juryn som inte vågade säga emot honom”.
✔︎ Pekar ut doldisen som kan skrällvinna Let's dance.
Annons
Minns du kärleksparen från Let's DanceBrand logo
Minns du kärleksparen från Let's Dance

Vi ser honom lördag efter lördag som jurymedlem i Let's dance. Men även utanför TV4 händer mycket i Dermot Clemengers liv.

✔︎ Det här är Dermot Clemenger

Namn: Dermot Jude Clemenger.
Ålder: 47 (född 13 april 1973 i Irland).
Familj: Barnen Molly, 17, Marcus, 14 och Maya, 12.
Karriär: Dansare. Var mellan 2006-2015 jurymedlem i ”Let’s Dance”. Gjorde comeback i juryn förra året.

47-åringen är utsedd till Veckans kex i Aftonbladet Klick! som produceras av Hänt-redaktionen.

Exakt hur ärofyllt känns det här?

– Det känns jättebra, vilken ära! Jag ser mig inte själv som ett kex, men om ni och Aftonbladet gör det så blir jag väldigt glad och tacksam.

Vad tänkte du när vi hörde av oss?

– Jag funderade på vad det innebär att bli Veckans Kex. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att man är supersnygg och har en kropp som en Gud, en sådan person är jag inte. Men det kanske innebär att ni tycker att jag är en hygglig person och det är härligt.

Handen på hjärtat. Hur kexig är du på en skala från ett till tio?

– En femma kanske. Jag är inte snyggast i världen, men jag är inte heller fulast i världen. Jag är bara en vanlig halvkexig kille.

Annons

Skulle du säga att du är fåfäng?

– Jag kan vara fåfäng i vissa sammanhang som när jag ska välja kläder inför vissa jobb, det kan vara när jag ska döma i tävlingar. På äldre dagar har hårlinjen börjat krypa bakåt och håret har också blivit mycket tunnare. Då känner jag mig fåfäng. Jag har till och med funderat på att göra en hårtransplantation.

Hur går tankarna kring årets Let's dance?

– Vet ni vad, varje år säger jag att det är en spännande mix av människor som ska tävla. Men i år känns det VERKLIGEN som en spännande mix både när det kommer till åldrar, bakgrunder och yrken. Det kommer bli svinkul! Att exempelvis se Carola Häggkvist tävla mot Anis Don Demina… Det är ju grymt.

Suzanne Axell med Tobias Bader i Let's dance.
Suzanne Axell med Tobias Bader i Let's dance.

Kan Suzanne Axell bli farlig, hon känns ju väldigt folkkär?

– Absolut. Vi vet ju att ”Let’s Dance” är en tävling i två delar. Det gäller att imponera på juryn och tv-tittarna när det gäller dansen, men folk röstar oftast på personer som de tycker om. Det har vi sett i alla säsonger och vi i juryn kan bli frustrerade. I Suzannes fall kanske folk också känner igen sig i henne, en medelålderskvinna som vågar testa någonting nytt och gå utanför sin komfortzon.

Annons

Det är ju coronaanpassat i år igen. Känns det deppigt?

– Ja, det känns deppigt. Förra året tänkte jag ”vad fasiken” eftersom jag äntligen skulle göra comeback i juryn. Men jag tänkte att nästa år kommer bli bättre. Men vi är fortfarande mitt i pandemin och det känns faktiskt supertrist att köra utan publik.

Dermot om uppbrottet från Sarah

Du gjorde comeback förra året efter några års uppehåll. Var det självklart att hoppa på tåget igen?

– Ja, det var självklart. Det känns väldigt kul och det är en rolig produktion. Jag gillar också att jobba ihop med Tony Irving och Ann Wilson.

Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.
Let´s dance-juryn bestående av Tony Irving, Ann Wilson och Dermot Clemenger.

Du och Tony Irving har ju rykt ihop ibland?

– Så är det. Men jag tror också det är lite av tjusningen i den här jurykonstellationen. Vi känner varandra så pass väl att vi kan ryka ihop om någon dans, men det är inget personligt och vi fortsätter ju inte gräla efter sändningen. Jag tror också det är bra för programmet att vi vågar ha olika åsikter. Under några år hade Tony två kvinnor i juryn som inte vågade säga emot honom, nu får han lite kamp igen. Det tror jag bara han tycker är lite kul.

Annons

Du menar alltså att Ann Wilson är lite skraj för Tony?

– Inte skraj, men hon vågar kanske inte ta kampen så som jag vågar.

Vi måsta snacka om den omtalade soffan i replokalen där det ska ha hänt ett och annat…

– Det är ett mysterium för mig. Varje år läser man i tidningarna att det är så mycket sex i ”Let’s Dance”. Jag har missat det där sexet och har haft så tråkigt under alla mina år i programmet. I en annans soffa händer det tyvärr inte så mycket... Men det är ju tydligen i replokalen som det händer, så det kanske är där som jag borde vara.

✔︎ Pest eller kolera

◼️ Bjuda ”Let’s Dance”-tittarna på poledance varje vecka eller fågeldansen?
– Då väljer jag fågeldansen. Jag tror inte tittarna vill se mig slänga mig runt en polestång.

◼️ Sitta i jurystolen klädd i baddräkt eller den lilla svarta?
– Baddräkt! Jag passar inte så bra i kvinnokläder.

◼️ Aldrig mer få dansa eller aldrig mer få bedöma dans?
– Oj! Det blir nog att aldrig mer få bedöma dans. Att bedöma dans har jag gjort så mycket, men jag kommer aldrig få nog av att dansa.

Vad händer annars i Dermot Clemengers liv?

Dermot Clemengers liv är väldigt spännande just nu. Tillsammans med ett annat bolag har jag startat en dagligverksamhet med inriktning på kultur för folk med funktionsvariationer. Man kan säga att det är en blandning av ”En annan del av Köping” och ”Glada Hudik”. Det är både dans, teater och musikal. Det är så givande och fantastiskt att få jobba med dessa underbara själar.

Annons

Du gjorde ett riktigt hälsoryck förra vintern, håller de goda vanorna i sig fortfarande?

– Nja, jag måste verkligen ta tag i det där igen. Det är ingen katastrof, men jag är verkligen inte i lika god form nu som jag var förra året. Då promenerade jag varje dag men det har jag inte riktigt hunnit med nu. Jag har jobbat väldigt mycket.

Du sa till oss tidigare att det ”inte är så kul att se ut som en flodhäst i tv”, det var väl ändå att ta i en smula?

– Haha! Det är sant, jag ser inte ut som en flodhäst, men man kan alltid tappa något kilo här och där. Om två år fyller jag 50 år och jag har lovat mig själv att jag då ska ha ett sexpack. Det är mitt mål och min dröm och det ska i så fall bli en present till mig själv.

Du var tidigare tillsammans med Sarah Sundqvist men är ju singel igen. Hur känns det?

– Så är det. Jag har varit singel sedan oktober. Det är klart det alltid är tråkigt när en relation tar slut efter så lång tid. Men jag tror det var bäst för båda två.

Annons

Ni gick under radarn länge innan vi avslöjade att ni var ett par för några år sedan?

– Precis. Jag brukar inte prata om mitt privatliv, men jag och Sarah träffades faktiskt redan hösten 2011 så det är tråkigt. Men Sarah är verkligen en toppentjej på alla sätt och vis.

Är du möjligtvis på jakt efter någon ny donna?

– Nej, jag ligger lågt där. Särskilt nu under dessa pandemitider.

Skulle du säga att du är en bra pojkvän?

– Jag tycker nog det. Jag är omtänksam, generös och spontan och jag kan också vara väldigt rolig i en relation. Så jag är nog verkligen en bra pojkvän.

Om några läsare går igång nu, hur får man dig på fall?

– Jag gillar spontanitet, humor och god mat. Sådant är alltid positivt. Något jag också gillar är upplevelser. Så är man en spontan person som vill bjuda mig på en upplevelse med lite god mat så kanske man får mig på kroken!

Det här blir ju värsta kontaktannonsen. Tror du det blir åka av efter den här ruggigt kexiga utnämningen?

– Ja, vi får väl se…

Foto: TT & TV4

Annons