Artikeln innehåller reklamlänkar

Deltagarnas kritik mot slakten i Farmen: ”Ingenting man dödar”

Farmen-deltagarna kritisk mot kaninslakten.

I Farmen får deltagarna lära sig driva en gård som man gjorde för 100 år sedan. Men när det är dags att slakta Farmens kaniner säger deltagarna stopp.

I TV4:s dokusåpa Farmen är det gott om både starka åsikter och starka känslor. I söndagens avsnitt har deltagarna bestämt sig för att slakta – men det är inte alla som vill vara med om det.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Redan tidigare i säsongen har deltagarna slaktat gris och höns med hjälp av hästbonden Hans Vincent. Då reagerade Maxine Lindin, 21, starkt på slakten och började gråta.

I söndagens avsnitt har deltagarna bestämt sig för att slakta alla Farmens kaniner. Men den här gången väljer Maxine Lindin och Emelie Karlsson, 25, att inte vara med under slakten. Därmed får de heller inte äta av köttet.

– Det kändes lite jobbigt, faktiskt. En kanin för mig är ju ett husdjur. Det är ingenting man dödar och käkar, säger Maxine Lindin i programmet.

Även Tobias Möller, 27, är tveksam till att slakta kaniner, trots att han väljer att vara med.

– Vi hade kaniner när jag var liten. Det känns inte som ett djur man slaktar. Det är mer en husdjursgrej, så det var speciellt, säger han.

Börjar må illa

Kim Graversen, 48, bär fram den första kaninen till slaktbänken där Hans Vincent slår kaninen i huvudet med en påk och skär sedan bort huvudet. Kim uttrycker då att det känns obehagligt.

Sedan spikas kaninen upp på en slaktställning och Hans Vincent visar hur man flår djuret. Då börjar Kim Garversen att må illa.

– Jag tyckte det var äckligt och jag backade, säger Kim i programmet.

Han berättar för Tobias Möller och Tobias Johansson, 27, att han inte kommer att vilja äta av köttet och att han känner äckelkänslor av tanken på att skära i kaninen.

Detta tycker Tobias Johansson är märkligt.

– Jag tycker det var konstigt att Kim inte klarade av det. Han har ju varit ute i krig, han har krigat, är gammal soldat. Han har slaktat höns och gris. Men just kaniner, det var känsligt för honom. Jag vet inte varför, säger Tobias Johansson.

LÄS MER: Rocco bryter tystnaden: Därför lämnade jag Farmen

LÄS MER: Tävla om biljetter till Mello-finalen!

LÄS MER: Slaktscenen i Farmen som fick medtävlarna att gråta

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!