ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Deltagarna talar ut om sveket i Farmen 2022

06 feb, 2022 
ARLIND KLIMENTA, LEVIN LARSSON
Efter att Arlind vann över Levin i kunskap väcktes många frågor bland farmarna. Kommentarer som ”Han skulle ju lägga sig” och ”Han lurade Levin” ekade runt på gården.
Nu berättar Arlind, Levin, Monika och Bella för Hänt om hur de ser på saken idag och vad som egentligen hände.
Annons
Se deltagarnas otrevliga välkomnande mot nya deltagaren i FarmenBrand logo
Se deltagarnas otrevliga välkomnande mot nya deltagaren i Farmen

Farmen 2022 är i full gång och i nästa veckas avsnitt har farmarna redan varit på plats hälften av tiden! Med andra ord närmar sig den stora och ärofyllda finalen där vinnaren går därifrån med en halv miljon kronor.

Men vägen till finalen är inte helt lätt. I veckans förstekämpe-val blev det Levin Larsson, 31, som valdes ut. Han valde då i sin tur Arlind Klimenta, 33, och det visade sig faktiskt finnas en anledning till varför han valde som han gjorde.

Arlind om situationen kring läggmatch mot Levin

Levin berättar för Hänt att Arlind hade lovat honom att lägga sig om han blev vald till andrakämpe, då han saknade sin familj och ville hem. Men enligt Arlind verkar det blivit ett missförstånd.

– Såhär ligger det till. När Levin var storbonde så hade jag en ganska så stor svacka så jag gick faktiskt fram till honom och sa att om han får en möjlighet att skicka hem någon, så välj mig, för jag är liksom redo. Det tog väldigt hårt på mig när Kalle lämnade, det fick mig att ifrågasätta mitt föräldraskap, säger Arlind till Hänt och tillägger:

Annons

– Det var den enda gången jag sa till Levin att han skulle välja mig.

När Niklas Johansson, 29, sedan blev storbonde veckan efter fick Arlind lite stöd från honom och Cecilia Ahlborg, 39, och han började komma ihåg varför han sökte till Farmen – och det var ju för att vinna, inte för att lägga sig i Tinget. Han är dock tydlig med att det var hans eget val men känslorna velade fortfarande.

Vid det laget hade det blivit dags för andrakämpe-val och Levin ska då ha tagit Arlind åt sidan för att se var han stod.

– Levin kom ju till mig när han blev vald till förstakämpe, då fick de ju panik. Då kom han till mig och frågade om jag verkligen ville hem. Då sa jag till honom "jag vet inte, det finns en stor del av mig som vill, men det finns också en stor del av mig som faktiskt vill vara kvar", säger Arlind till Hänt.

FARMEN 2022
Arlind blev vald till andrakämpe.

Levin berättar sin version av situationen

Men när Hänt pratar med Levin verkar inte det budskapet ha framgått klart och tydligt.

Annons

– Alltså han ändrade ju sig inte under Niklas vecka. Han grät ju liksom och sa att han ville hem och det var därför alla började diskutera det här med vem som skulle bli storbonde, säger Levin och menar att han och Arlind redan pratade som att Levin skulle ha vunnit i Tinget och Arlind ska välja nästa veckas storbonde.

– Så jag pratade med "Arre" dagen innan mitt val och så frågade jag honom var vi står. Då lovade han mig dyrt och heligt att "välj mig, jag vill åka hem, jag känner mig färdig, jag har förstått vad som är viktigt för mig och det är inte att vara här", säger Levin till Hänt.

Enligt Levin så ska Arlind inte ha sagt någonting om att han inte skulle lägga sig.

– Han sa definitivt ingenting om att han inte visste vad han skulle göra. Det enda han sa var att han inte visste vem han skulle välja till storbonde. Ord står ju mot ord såklart, men vad han sa till mig i lusthuset så var det att han inte visste vem han skulle välja till storbonde. Det var även det samtalet som vi pratade om tecken, och då sa han "nej nej nej du kommer vinna, vi behöver inga tecken".

Annons

Levin backas av de andra farmarna: ”Det var riktigt fult”

Farmaren Monika Ostrowska, 38, berättar nu för Hänt att hon backar Levin och hon menar på att det är hans version som stämmer.

– Arre lovade oss alla att lägga sig för han ville hem. Han sa att han saknade sina barn, han svor på barnen och frugan, säger Monika till Hänt och fortsätter:

– Sedan väljer han en annan gren istället för den han lovade. Det var riktigt fult. I en vecka hade han gått till oss deltagare när kameran inte var på och gråtit för att han ville hem.

Även Levin har en teori kring vad Arlind säger nu.

– Att Arre nu påstår att jag vetat om att han skulle välja kunskap stämmer inte. Det är väl ett försök att rädda sitt egna skinn nu när han gjort bort sig. Att Arre kommer nu efter ett halvår och påstår att det hela inte var en blåsning, det är skrattretande för allt finns ju att se i avsnitten, säger Levin till Hänt och fortsätter:

Annons

– Han har ett riktigt bra pokerface, det måste jag ge honom. Men att nu försöka framställa sig i bättre dager, det är pinsamt. Bättre att stå för vad man gör.

Delade meningar kring andrakämpe-valet

Det råder med andra ord delade meningar angående vad som sades i lusthuset innan andrakämpe-valet.

– 20 minuter innan andrakämpe-valet tar Levin mig åt sidan och vi går ner till lusthuset. Han frågade hur jag tänker och om jag fortfarande vill åka hem och då säger jag till Levin "det är faktiskt så här att folk har hört hur tjejerna har försökt trycka på mina barn, det har fått mig att tända till, det har gett mig motivation", förklarar Arlind för Hänt och tillägger:

– Men hur jag känner imorgon när jag vaknar, det vet jag inte. Det finns en stor del av mig som vill hem, men också en jävligt stor del som vill vara kvar och fightas. Jag sa också att jag vet inte hur jag kommer känna när jag vaknar upp från kämpestugan.

FARMEN 2022
Arlind vann med 5-4

Farmen-Bellas starka reaktion: ”Jag kände mig så blåst”

I Tinget blev det kunskap och Arlind vann med 5-4 mot Levin och när de kom tillbaka till Farmen var det hårda ord som riktades mot Arlind.

Annons

– Det här är rent fulspel. Det är en spark under bältet. Jag vet exakt hur du är och du hade varit super-välkommen tillbaka om det var "fair". Om du inte hade sprungit till Levin och sagt "välj mig, välj mig"? Du har ju sagt till varenda människa och du har stått och gråtit, säger Izabella Andersson, 28, i programmet.

FARMEN 2022
De andra farmarna känner sig lurade av Arlind.

Arlind hade räknat med gruppens starka reaktion samtidigt som han poängterar att han förstår.

– Att de går på mig, det förväntade jag mig att de skulle göra, jag har ju precis slagit ut deras vän. Sedan så visste jag också om att det kommer vara olika versioner av mitt beslut. Jag förväntade mig att de skulle försvara Levin, han var ju alfahane och ledare, säger Arlind och avslutar:

Annons

– Jag vill inte kalla det lurad, för i min värld har jag inte lurat Levin.

Izabellas ord om händelsen på gården

Även Izabella ger sin syn på saken i ett meddelande till Hänt.

”Ja min reaktion var väldigt stark och den hade varit lika stark oavsett vem det hade handlat om då jag ser det som en principsak. Sedan så gillar jag inte känslan av att känna mig lurad, det är det värsta jag vet.”, skriver Izabella till Hänt och fortsätter:

”Jag ångrar inte min reaktion idag då den var äkta, jag tyckte bara att hela situationen blev så fel och jag kände mig så blåst. Kan dock tillägga att jag och Arlind har en fin vänskap idag och jag tar av hatten och ger honom en applåd för hans smarta drag”.

FOTO: TV4

Annons