fångarna på fortet

Louise Nordahl talar ut – efter otäcka händelsen i Fångarna på fortet

Fångarna på fortet 2023

Det har varit en skadedrabbad säsong av Fångarna på fortet.
Nu berättar Louise Nordahl om den otäcka händelsen i programmet.
Var inne i en väldigt intensiv period i livet just då”, skriver hon till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Daniel Paris om otäcka skadan under inspelningen av Fångarna på fortet
0:29

Efter reklamen: Daniel Paris om otäcka skadan under inspelningen av Fångarna på fortet

(0:29)

Slå på ljud

TV4:s långkörare Fångarna på fortet är tillbaka med en ny säsong och återigen är det några av Sveriges mest omtyckta kändisar som beger sig ner till Fort Boyard i Frankrike.

I vanlig ordning får kändisarna möta stora utmaningar, kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper i tävlingen om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

En skadedrabbad säsong av Fångarna på fortet

Denna säsong av Fångarna på fortet är mer skadedrabbad än tidigare. I det första avsnittet var det skidstjärnan Anders Södergren, 45, som råkade illa ut. Det slutade med att han tvingades sy hela 13 stygn efter en skada.

Olyckan fortsätter även i avsnitt två, då både Kristin Kaspersen, 53, och Joakim Lundell, 37, råkar illa ut i tävlingen. Även Jens Byggmark, 38, tvingades uppsöka läkare efter att ha fått svårt att andas efter att ha tagit sig an en cell. I Joakims fall skulle han sitta på en stol som fälls bakåt, men han ger upp och slutför inte cellen.

– Vad händer Jocke?, ropar programledaren Gunde Svan, 61.

– Nej, det här är inte min grej, säger en tagen Joakim inifrån cellen.

När Hänt når Joakim berättar han vad det egentligen var som hände men trots skadan så är han inte skeptisk till säkerheten.

”Gunde sa faktiskt åt mig flera gånger innan, men jag lyssnade med ett öra och var bara så fokuserad på hur jag skulle få nyckeln. Hade jag lyssnat så hade inte detta hänt. Jag tryckte först och hade nacken emot. Men inget hände trodde jag så lutade mig framåt då tryckte igen tror jag.”, skrev Joakim i ett privat meddelande till Hänt och fortsätter:

”Det går ej förklara trycket i den där när du inte håller bak kroppen. Det går aldrig göra rättvisa på tv. Delvis att jag var nonchalant är att man sätt andra på tv och tänkt, men snälla. Men är ofta så, lättare sagt än gjort.”

Lyckligtvis blev det inga bestående konsekvenser för Jocke efter skadan i programmet.

Louise Nordahl om säkerheten på fortet: "Väldigt viktigt"

Även i kvällens avsnitt av programmet uppstår otäcka scener när deltagaren Louise Nordahl, 29, får svårt att andas och svimmar efter att ha mött Julia Franzén, 32, i en stenhård dragkampsduell.

– Jag kan inte andas nästan, säger Louise i programmet.

Men trots hennes vädjan lämnas hon hängandes medan programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin och de övriga deltagare går vidare mot skattkammaren.

– Ni måste ta upp mig jag kan inte andas, upprepar Louise.

I nästa sekvens ser man hur Louise ligger på en soffa med en dunjacka över sig.

– Jag tog ut mig alldeles för mycket tror jag, jag fick nästan ingen luft och har lite svårt att andas, säger en märkbart uppskakad Louise precis innan hon får något som ser ut som en mindre panikattack.

När Hänt når Louise kan hon själv berätta om händelsen.

"Jag tror att någon slags stressreaktion utlöstes i kroppen efter att jag tagit ut mig så hårt mot Julia i dragkampen. Jag var inne i en väldigt intensiv period i livet just då och gasade på lite för mycket med olika projekt utan att låta kroppen vila, så antagligen var det kroppens sätt att säga ifrån.", skriver hon i ett privat meddelande till Hänt.

Louise berättar att säkerheten är väldigt viktig på fortet och att hon inte kände sig orolig över att vara i fara och att hon fick hjälp direkt, trots att det kanske inte ser så ut i programmet.

"De som jobbar där tar ju hand om sådant varje dag och det finns läkare på plats. Däremot går man in i tävlingen på eget ansvar och det är viktigt att känna att man är i form för att anta de utmaningar som det innebär att tävla i programmet. Men det var såklart en obehaglig händelse eftersom att jag aldrig har haft en sådan reaktion förut.", avslutar hon.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN