TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Yvonne Ryding flydde mitt under grisslakten i Farmen – var nära att kräkas i TV4: "Jag sprang"

16 apr, 2018 
https://image.hant.se/image-4948149?imageId=4948149&width=1320&height=689
Lina Arvidsson
I Farmen VIP vankas det slakt – men alla är inte förtjusta över att döda en av gårdens grisar. "Det är hemskt", säger Samir Badran.
Annons

I måndagens Farmen VIP är det dags för slakt. Tidigare har deltagarna varit splittrade huruvida de ska slakta alls.

– Vi har ju diskuterat slakten väldigt mycket, i flera dagar. Vi hade ett tag en majoritet som inte ville slakta. Som sen vägde över till att vi skulle slakta. Det var ju inget lätt beslut. Men vi är hungriga och vi är på en farm och vi äter den maten som finns runtomkring oss, säger Patrik Sjöberg.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Yvonne Ryding är en av deltagarna som är obekväm med slakten.

– Jag tycker att det är lite jobbigt. Jag kan bli lite kräksmagad så jag vet inte riktigt om jag kommer vara så hungrig sen. Nu har vi ju kanske inte riktigt blivit bekanta med grisen, men vi har ju ändå bekantat oss litegrann med grisen. Det blir en knepig känsla, säger hon i TV4.

Drängen Hans Vincent, 45, kommer till gården för att hjälpa deltagarna att slakta. Första steget är att isolera en av grisarna från de andra. Grisen skriker när den försöker undkomma Patrik Sjöberg och Glenn Hysén.

Annons

– Fånga in och låsa ute grisen från de andra, det var nog det absolut hemskaste, säger deltagaren Felicia Bergström.

Även Glenn Hysén tyckte situationen var otäck.

– Jag är en jävla stor djurvän. Fan, trampa på en myra så mår man dåligt. Därför var det lite jobbigt att slakta den här grisen alltså.

När grisen dör döljer Yvonne Ryding ansiktet i handen och blundar. Inte heller Samir Badran tyckte om slakten. Framför allt var det när Hans Vincent tryckte av bultpistolen som dödar grisen.

– Han var med sina vänner, vi fångade honom och dödade honom. Det är hemskt alltså, säger Samir Badran.

När grisen är död hängs den upp för att flås och styckas. Det blir för mycket för Felicia Bergström som drabbas av kväljningar och tvingas gå därifrån.

– Näe, jag sprang åt andra hållet, säger hon.

Av grisen ska det bli småländska isterband och kryddkorv.

– Det var inget kul alltså, även om man biter ihop. Jag kan inte säga att jag längtar efter att göra en till. Definitivt inte. Sen blir det en jävla massa gött käk, det är ju inget snack om det, säger Glenn Hysén.

Här är alla deltagarna i Farmen VIP

FOTO: TV4

Annons