ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt

Sanningen om nya Talang-juryn – David Batra avslöjar varför de byttes ut

19 aug, 2022 
David Batra och Talang-juryn
Tre av fyra jurymedlemmar i Talang har under året hoppat av från programmet.
Men vad är egentligen anledningen? Och var det självklart för David Batra att stanna kvar när de andra drog?
Det berättar han nu för Hänt!
Annons
Här är nya Talangjuryn
Här är nya Talangjuryn

Komikern David Batra, 49, har en spännande höst framför sig då han medverkar i hela två nya program på SVT – Komiker utan gränser och Hårt väder.

– Det känns kul, det är två hemskt olika program. Ett är ett humorprogram och ett är ett faktaprogram kan man säga, säger David till Hänt under programmets pressdag.

I Hårt väder ger sig David ut världen över till jordens kallaste, varmaste, blåsigaste och blötaste platser. Programmet har spelats in under tre års tid då pandemin satte käppar i hjulet för inspelningen. När Hänt träffar David är han precis hemkommen för Bangladesh och den sista delen av inspelningen.

Därför valde David Batra att fortsätta med Talang efter juryns avhopp

Men inte nog med dessa två nya program så fortsätter även David som jurymedlem i TV4:s Talang. Det var i våras som Bianca Ingrosso, 27, meddelade att hon beslutat sig för att lämna uppdraget som jurymedlem. Några månader senare kom nyheten om att jurymedlemmarna Sarah Dawn Finer, 40, och Edward af Sillén, 39, också slutar inför den kommande säsongen. David däremot behåller sin plats och får istället tre helt nya kollegor.

Annons

– Det blir spännande. Jag har liksom inte hunnit tänka på det så mycket då jag varit så uppslukad av det här, säger David.

Var det självklart för dig att stanna när de andra slutade?

– Alltså jag tycker att det är ett väldigt roligt jobb och tycker att de som jobbar bakom kameran har jag lärt känna i flera år så jag tyckte det va kul att fortsätta absolut.

Anledningen bakom splittringen

Framöver är det komikern Johanna Nordström, 26, skådespelaren Helena Bergström, 58, och artisten Viktor Norén, 36, som kommer att sitta bredvid David i jurybåset. Även om David tror att det kommer att funka bra så visar sig den föregående juryn ha en plats i hans hjärta.

– Jag kommer sakna dem. Jag har haft väldigt kul med dem och tycker väldigt mycket om dem, säger han.

Annons

Men hur kommer det sig då att majoriteten av juryn beslutade sig för att lämna uppdraget i samma veva. Ja, de alla tre har i sina förklaringar tydliggjort att det handlar om att fokuset ska läggas på annat.

Finns det någon speciell anledning till att det blev som det blev?

– Det finns säkert tusen anledningar. Alla har ju olika projekt och grejer i luften hela tiden så jag har faktiskt inte koll, säger David.

Foto: TT

Annons