hänt exklusivt

Därför ville inte Robinson-Alexander ringa hem till familjen

ALEXANDER STRANDBERG

I veckans Robinson får vissa deltagare chansen att ringa hem. Men Alexander tackade nej till möjligheten.
Nu berättar han varför och det visar sig att hustrun haft ett finger med i spelet.
Verkliga anledningen till Julies avhopp i Gränslandet – efter romansryktet med Valentino
0:41

Efter reklamen: Verkliga anledningen till Julies avhopp i Gränslandet – efter romansryktet med Valentino

(0:41)

Slå på ljud

Ett klassiskt moment i Robinson är att få ringa hem till sina nära och kära. Trots att Robinson gjorts om på många sätt och vis under årens lopp, så är detta moment något som består.

I gårdagens avsnitt fick Homayon Sytes, 22, och Sandra Cucarano, 25, möjligheten att få ett samtal hemifrån. Det blev otroligt känslosamt och Sandra fick panik för att hon var så glad att se sin pojkvän igen. Även för Homayon kom samtalet mycket lägligt.

– Ja, man blev faktiskt rätt rörd. Den veckan hade jag väldigt mycket hemlängtan, förklarade Homayon för Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför tackade Robinson-Alexander nej till samtalet med familjen

Någon annan som stod i skottlinjen för att ringa hem var Alexander Strandberg, 43, och trots att han saknat sin familj något enormt så valde han att tacka nej till möjligheten.

Det var efter att Andreas "Värmland" Haraldsson, 29, vann en tävling som han valde att ge sin vinst till Alexander.

– Tackar, men ge det till någon annan, svarade Alexander då.

– Är du säker?, frågade Andreas förvånat?

– 100 %, svarar Alex.

Även i kvällens avsnitt är det möjligt att få kontakt med sina nära och kära, genom att få ett brev. Alexander blev återigen tillägnad priset, denna gång av Lars-Olov "L-O" Johansson, 44,

– Till brev nummer två väljer jag Alex. Han har många barn hemma och det har även jag, säger L-O i programmet och Alexander kastar sig över honom i total tacksamhet.

I ett meddelande till Hänt förklarar Alexander varför han tackade ja till brevet men inte till telefonsamtalet.

”Så anledningen till att jag tackade nej hade verkligen ingenting att göra med att jag inte saknade min familj eller sådant. Utan det var endast utifrån barnens bästa. Hade jag tänkt på mig själv hade jag tagit samtalet. Men då möjligheten för brevet kom så ville jag inget hellre än att få det. Min fru är fantastisk på att skriva och förklara sina känslor i ord. Så jag ville få lite styrka och pepp hemifrån.”, skriver han till Hänt.

Robinson-Alexander om uppgörelsen med hustrun

Även på Instagram förklarar han mer utförligt hur det ligger till:

”VARFÖR GAV JAG BORT MITT TELEFONSAMTAL? Här har ni min fantastiska fru som inte fick ett telefonsamtal av mig.”, börjar Alexander och fortsätter:

”I dagens avsnitt ger Andreas bort sitt telefonsamtal till mig vilket är hedersvärd. Men varför gav jag då bort det? Var det taktiskt? Nej, det var det inte…Innan jag åkte iväg till Robinson var detta en (av många saker) jag och min fru pratade igenom. Vi kom överens om att ifall denna möjlighet skulle ges, så skulle jag tacka nej.”

Alexander berättar vidare att ansvaret på hustruns axlar skulle bli för tungt, med två barn som kämpar för att förstå.

”Anledningen till detta? Våra minsta killar är 5 år & 6 år gamla, och för dom var det tillräckligt svårt att förstå varför jag skulle vara borta en längre tid utan att vare sig kunna ringa eller träffa dom. Om jag skulle ringa hem under ett par minuter ansåg vi att det skulle bli emotionellt mycket jobbigare för dom efter samtalet än vad det skulle hjälpa.”, skriver han och fortsätter:

”Dessutom skulle min fru ensam behöva ta hand om den känslostorm det samtalet skulle lämna efter sig. Dessutom fanns det också en oro i mig att det skulle dra igång en massa processer som skulle bli jobbiga för mig att hantera, och på så vis tappa fokus på tävlingen.”

Alexander avslutar med att förklara att Robinson ju trots allt är en tävling och dessutom vet hans fru att han inte är någon telefon-pratare.

FOTO: TV4, INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN