Därför vill deltagarna förlora tävlingarna i Farmen – hemliga uppgörelsen med TV4

LEVIN LARSSON, FARMEN 2022

Att göra en läggmatch i Farmen 2022 är något som blivit populärt. Men varför vill man göra en läggmatch egentligen, istället för att bara hoppa av tävlingen? Nu berättar Farmen-Levin för Hänt om en viss detalj som spelar en stor roll i det hela...

Farmen 2022 är i full gång och inför kvällens kamp i tinget är det Keshia Barbour, 31, och Niklas Johansson, 29, som gör upp om att behålla sin plats på Farmen.

Att tävla i tinget har blivit en plats för läggmatcher under den här säsongens gång. Bland annat har Michaela Jankulicova, 25, velat lämna och la sig i en match mot Helené Fransson, 26. Och i förra veckans ting var det återigen tal om att en läggmatch skulle äga rum. Arlind Klimenta, 33, hade nämligen sagt till Levin Larsson, 31, att han skulle vilja åka hem och därmed lägga sig i tinget.

Vi kommer aldrig få svar på vad som egentligen sades mellan Arlind och Levin men en fråga som kvarstår är: varför skulle man ens vilja göra en läggmatch i Farmen från första början? Istället för att bara packa sin väska och åka hem?

Tittarnas kritik mot läggmatcherna i Farmen 2022

När Hänt når Levin kommer vi in på just detta ämne och han berättar om sin teori kring läggmatcher och varför de blivit så uppmärksammade i år.

– Men sedan är det också så att det var mycket prat om läggmatch och det tror jag det har varit varje år. Men anledningen till att det har synts denna säsong är ju för att det inte gått enligt planerna, så jag tror säkert att det varit mycket sådant här varenda år alltså, säger Levin till Hänt.

Även tittarna har reagerat på att det här spelet kring hur man ska avsluta sin Farmen-resa.

”Fy vad tråkigt avsnitt, allt var ju planerat. Hoppas inte hela Farmen blir så här.”, skrev en person efter att Michaela åkte ut.

”Tråkigt att behöva säga men årets Farmen är den sämsta hittills då allt är uppgjort i förväg och bara massa läggmatcher!”, skrev en annan.

”Uppgjorda fajter! Så besviken man blir”, skrev en tredje.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Farmen-Henrik fick inte komma på finalen 2021

För dem som är riktigt inbitna Farmen-fans så kanske man kommer ihåg förra årets säsong, där deltagaren Henrik Lindström, 45, valde att lämna tävlingen självmant. Han hade då hamnat på Torpet och efter att han förlorade en balanstävling ville han inte vara kvar längre. Det hela resulterade i att han inte var på plats under finalen...

Varför är du inte med på läktaren i finalen, Henrik?

– Jag vet faktiskt inte, men jag fick ingen inbjudan, sa Henrik till Hänt Plus.

FARMEN 2021

Henrik lämnade självmant efter en förlust på Torpet.

FOTO: TV4

Levin Larsson avslöjar detaljen bakom läggmatcher – kontraktet med TV4

Nu berättar Levin för Hänt vad det egentligen får för konsekvenser att lämna tävlingen självmant.

– Man vill inte bara göra en "exit" och kliva ut av flera olika anledningar. För man bryter kontraktet man har skrivit på och sedan får man inte komma på finalen. Man är inte välkommen att titta på den liksom. Så det är väl därför många inte vill göra en "exit" så som Kalle gjorde, säger Levin till Hänt.

Får man mindre pengar om man hoppar av självmant?

– Det vet jag inte exakt. Men det klart man kan göra, för det är ju ett anställningsavtal med massa punkter vi har skrivit på. Så då ska man ju inte kliva ut liksom, så det kan jag inte svara på, men det är säkert inte omöjligt, säger Levin till Hänt.

Så, om man längtar hem från Farmen är det med andra ord bättre att göra en läggmatch. Då bryter man inga kontrakt och man är välkommen att få komma och se på finalen.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN