LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför var Nour El Refai och Henrik Schyffert särbor – nu berättar hon

22 aug, 2023 
Jonna Lawaetz
Henrik Schyffert, Nour El Refai
Nour El Refai och Henrik Schyffert har varit ett par i över tio år.
I början av relationen levde de som särbor – nu berättar Nour anledningen bakom beslutet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här bryter Maria Montazami ihop: ”Vem är jag”Brand logo
Här bryter Maria Montazami ihop: ”Vem är jag”

Förutom att vara en av Sveriges mest framstående komiker har Nour El Refai, 35, en hel del andra meriter på sitt långa cv, hon är även manusförfattare, skådespelerska, regissör och före detta poddare. Vi har bland annat sett henne i Bonusfamiljen, Parlamentet och i panelen i Masked singer. Och just nu är hon högaktuell med sin egen humorshow.

Det var genom sin komikerkarriär som Nour år 2013 träffade kärleken Henrik Schyffert, 55, som hon varit tillsammans med i över tio år. Tillsammans har de en son, Sami. Dessutom har Henrik två barn från ett tidigare förhållande, Janne och Ove.

Därför var Henrik Schyffert och Nour El Refai särbor

Något som blev väldigt uppmärksammat med Nour och Henriks relation var att de valde att inte bo ihop. Under nästan åtta år levde de som särbor. Paret hade två bostäder som de pendlade mellan tillsammans, men med fördelen att de när som helst kunde välja att spendera tid själva i en av bostäderna.

Annons

Men när paret fick sin gemensamma son Sami i oktober 2019, valde de till slut att flytta ihop.

– Sen efter barn fortsatte vi ändå ett tag men då försvann fördelarna och det blev bara jobbigt nu är det som att "gud varför har vi inte gjort det här innan, vad enkelt det är", har Nour tidigare berättat i podcasten Familjärt.

I en ny intervju med Damernas värld berättar nu Nour anledningen till varför hon och Henrik valde att leva som särbor under så många år.

– Vi bodde ihop, fast på två ställen, det var ganska naturligt då Henrik hade två barn sedan tidigare, mina bonusbarn. Det var inget konstigt men av någon anledning blev det en jättegrej i media att vi var särbos. Sen gjorde jag mig av med min lägenhet och köpte in mig i Henriks. För mig har det varit viktigt att vi båda äger den, jag vill känna att jag har min ekonomiska trygghet som är oberoende av någon annan, säger hon till tidningen.

Förändringen i relationen efter flytten

Annons

– Jag har tänkt på det nu när vi flyttar ihop, hur rädda vi är för varandra. Har du tänkt på det här? Vi tar extremt mycket hänsyn. Båda vi är livrädda att den andra ska säga "nej, då kan inte jag bo här" så vi har ju då slagit ihop två hem till ett hem, sa Henrik i podden varpå Nour bekräftade:

– Ja jag tar en sån här stor bromskronhjort som väger åtta kilo och bara är som prydnad och bara "Henrik, älskar du den här?" Och om du svarar ja så bara "okej nej men det är lugnt, det är lugnt!”

FOTO: Karin Törnblom/TT, ORRE PONTUS/Aftonbladet,

Annons