LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför var inte Ana Diaz med och sjöng på äldreboendet – berättar om kampen

24 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Ana Diaz Så mycket bättre
I lördagens avsnitt av Så mycket bättre åker artisterna och sjunger på ett äldreboende i närheten, men Ana Diaz saknas.
Nu berättar sångaren varför hon inte var med.
”Helt ny nivå av ångest”, skriver hon.
Annons
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020Brand logo
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020

I senaste avsnittet av Så mycket bättre får artisterna ett meddelande från ett äldreboende i närheten. De undrar ifall de kan tänka sig att komma förbi och sjunga lite för de äldre. Artisterna tackar ja, och efter en specifik önskan sjunger bland annat Tommy Körberg den stora klassikern The Anthem för en mycket tacksam publik.

– Det känns roligt, trevligt och rätt, säger en dam som nöjt sitter med ett glas bubbel och lyssnar.

Men efter att de var och sjöng på hemmet är det nu flera som reagerar på att artisten Ana Diaz inte var med. I ett ärligt inlägg berättar hon nu varför.

Därför följde inte Ana Diaz med till äldreboendet och sjöng

Ana har tidigare varit öppen med att hon inte hade det helt lätt under inspelningen av programmet. Sångerskan har i flera år kämpat med ångest och var precis påväg tillbaka från en utmattning när hon bestämde sig för att åka till Gotland – något som påverkade henne något enormt. I ett inlägg på Instagram berättar hon:

Annons

”På väg tillbaka ifrån utmattning åkte jag till Gotland, mitt under galopperande pandemi (ej genidrag för en intryckskänslig blygis). Sen var det igång med otroligt intensiva dagar, svajig sömn, nya ansikten, situationer och nerver.”

Tillslut blev det för mycket för Ana och i inlägget berättar hon om hur hon en dag vaknade upp med en helt ny nivå av ångest och därmed var tvungen att ringa Lisa Nilsson, som i sin tur ringde på sjukvårdaren. Sjukvårdaren Johan bestämde då att Ana skulle ta ledigt från inspelningen i sex timmar, vilket var samtidigt som resten av gänget bestämde sig för att åka till äldreboendet.

”Han gav mig lugnande och...minns mest att det kändes som om jag smälte samman med sängen, att Lisa satt kvar på min sängkant, sen somnade jag”, skriver hon.

När hon sedan vaknade var det dags att framför hennes tolkning av Askan är den bästa jorden, och trots att det gick bra är det enda hon kan tänka på hur dåligt hon mådde.

Annons

”Det enda min hjärna tänker på när jag ser det är den morgonen. Hur trött och arg jag var på mig själv och hur gärna jag hade velat vara starkare. Men man får inte alltid som man vill och jag har lärt mig massor av den här erfarenheten som jag ALDRIG vill vara utan. Allra mest om tacksamhet och om människors otroliga förmåga till att vara kärleksfulla”, skriver hon.

Annons