TV4:s svar om alkoholen i Så mycket bättre – efter tittarnas kritik

Så mycket bättre bjuder på skönsång, middagar och en hel del alkohol.
Nu reagerar flera på den kraftiga alkoholkonsumtionen i programmet.

I början av juni startade årets tv-inspelning av TV4:s populära program Så mycket bättre, på pensionat Grå Gåsen på Gotland.

Nu sänds det på tv – till tittarnas stora förtjusning. Men det är en sak som flera nu reagerat på: deltagarnas alkoholkonsumtion.

Bland annat skriver en krönikör om det i Göteborgs posten:

”Att det dricks mycket i ”Så mycket bättre” är inget nytt. Men när det sitter personer med en lång historia av missbruk runt bordet blir det smärtsamt att se. Det är dessutom väldigt dålig tv.”

På programmets Instagramkonto har flera kommenterat att deltagarna dricker för mycket alkohol.

”Den alkoholmängd som nu konsumeras på Gotland är inget kul att bevittna! Jag har helt tappat lusten att se detta program som jag tidigare såg mycket fram emot! Jag är ingen absolutist men gillar en sund alkoholpolicy i offentliga sammanhang!SMB har tappat sitt ursprungliga mål och istället skapat en trigger för folk som lätt faller för in i tråkiga och onyktra beteenden”, skriver en.

Så mycket tjänar Så mycket bättre-artisterna

”Jag älskar den här programidén med undantag för all alkohol. Har sett typ varje avsnitt men blir på riktigt ledsen nu. Sjukt onödigt. Han behöver inte det här”, skriver en annan.

TV4:s svar om alkoholkonsumtionen

När Hänt kontaktar TV4 för att fråga hur de tänker kring alkoholkonsumtionen och om det har någon slags gräns på hur mycket man får dricka under sin medverkan, svarar Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättre, såhär i ett mejl:

”Vi serverar alkohol till måltider om så önskas och där har vi mycket bra koll på hur mycket som serveras”.

Det har tidigare uppmärksammats hur mycket deltagarna dricker i programmet. Bland annat har Albin Lee Meldaus berättat i podcasten Nemo möter en vän om hur mycket han drack under sin medverkan i programmet 2018.

Han säger att han var påverkad före, under och efter inspelningarna. Till slut lades han in på behandlingshem.

– Det enda jag mindes var alla gånger jag gjorde bort mig i huset, för jag var inte nykter en sekund där inne. Man balanserade liksom. Alla som har ett missbruksproblem fattar vad jag menar. I efterhand gjorde jag ett bra jobb, det gick ju bra, säger han i Nemo möter en vän.

”Full psykos"

Han mådde väldigt dåligt under tiden han spelade in programmet och berättar i podcasten hur han upplevde tiden på Gotland:

– Så som jag mådde där... Full psykos. Jag trodde att de hade riggat mitt rum, jag var så väck. Men framträdandena gick ju bra och allting gick bra. Men jag mindes bara det som inte var okej. Jag trodde de ville sätta dit mig, men det ville de inte, säger han.

LÄS OCKSÅ: Låtarna deltagarna sjunger i semifinalen av Idol 2020

LÄS OCKSÅ: Därför stoppas Nova Luther i Idol – TV4:s ändring