LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför vägrar Tilde de Paula Eby gästa kollegornas program

30 jun, 2023 
Amanda Rönnell
TILDE DE PAULA
Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde är inne på sin fjärde säsong. Nu avslöjar den välkända programledaren varför hon själv aldrig vill gästa något annat program.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här ledsnar världsartisten på Tilde i direktsändning – Se klippet!Brand logo
Här ledsnar världsartisten på Tilde i direktsändning – Se klippet!


Tilde de Paula Eby, 50, har många strängar på sin lyra. Som en av Sveriges mest folkkära programledare kan hon synas i flera olika sammanhang. 2001 tog hon sina första steg på TV4 som programledare och sedan dess har hon hunnit med att leda program som Let´s dance och inte minst sin egen talkshow Tilde.

Ikväll går den fjärde och efterlängtade säsongen av Tilde av stapeln. Programmet kommer att direktsändas varje fredag klockan 20.00 i TV4 och Ikväll dyker Arvingarna, Claes Malmberg, Siw Malmqvist, Felix Herngren och Alva Bratt upp i rutan för säsongspremiären.

Nytt för den här säsongen är att programmet förlängs – Nu kommer varje avsnitt att vara hela 90 minuter, istället för 60 som tidigare säsonger.


Hollywood-kändis gästar Tilde


En het potatis för säsongen är att stjärnskådespelaren Ryan Gosling, 42, ska gästa Tildes. Exakt när den kanadensiske skådespelaren dyker upp i programmet är inte helt fastställt än, förutom att det blir någon gång i juli.

– För första gången kommer vi ha en internationell gäst i programmet. Alltså vi har ju haft svenska gäster som varit kända internationellt, men nu har vi en utländsk gäst med i år. En riktig Hollywoodstjärna, avslöjade Tilde för Expressen.

Tilde de Paula Eby om oviljan att gästa kollegornas program

Att vara en folkkär programledare har både för och nackdelar, något som Tilde har varit öppen om förut. I podcasten Värvet berättade hon om vad hon gör för att hantera kändisskapet.

– Jag försöker undvika att läsa recensioner och så. Jag skulle aldrig googla mitt namn till exempel. Det gjorde jag en gång i 20-årsåldern och det kastade mig ner i en ångestsvacka som varade i två veckor och var mörkare än mörkaste mörker. Det misstaget gör jag aldrig igen.

Annons

När hon nu är inne på den tredje säsongen av sin egen talkshow är hon desto mer välkänd – något som gör att förfrågningar om att delta i andra program regnar in. Att själv gästa andra program har Tilde dock inget som helst intresse av.

– Jag har fått frågan av många olika program och varit rätt restriktiv, jag har bara tackat ja till ett fåtal. Det har jag gjort helt medvetet för jag tycker att jag redan gör så många program, berättade Tilde för Aftonbladet.

Hon fortsatte:

– Jag vill gärna känna att jag är journalist, och jag jobbar som programledare och att jag ibland skrivit böcker och krönikor. Jag vill inte känna att jag jobbar som kändis, och en del av de här programmen handlar ju om att man är med som en offentlig person.

BILD: Karin Törnblom/TT och Henrik Isaksson/TT

Annons