Därför vägrar Frank Anderssons bror att vara med i dokumentären

Frank och Tommy Andersson.

TT
Dokumentären Min pappa Frank Andersson har rört upp känslor hos familjemedlemmarna.
Nu berättar brottarlegendarens bror, Tommy Andersson, varför han inte är med.

Den var 2018 som Frank Andersson gick bort, 62 år gammal. Han lämnade efter sig fem barn. Efter hans död har brottarens äldsta son Isac Forsberg gjort en dokumentär om sin pappa.

I dokumentären, Min pappa Frank Andersson, får tittarna följa sonens försök att lära känna sin avlidna far. De träffades bara några få gånger under hans uppväxt, och Isac Forsberg var sju år när de träffades första gången.

LÄS MER: Kikki Danielsson uppträder i På spåret – barnbarnets pik

Ex-fruns kritik

Alla är dock inte helt nöjda med dokumentären. En av de som riktat kritik mot den är Jeanette Bouvin Nygren, Frank Anderssons ex-fru.

– För det första är jag kritisk till titeln. Den borde hetat Vår pappa Frank Andersson. Idag har jag och Isac löst vårat och detta med kritiken är inte alls riktad mot honom för det är inte han som har fört oss bakom ljuset, men när förfrågan kom så var jag tydlig med att jag inte ville att någonting skulle vinklas till hans fördel, att han på något sett skulle vara drivande till en syskonträff då vi på nästan två år inte hört ett pip från honom, har hon berättat för Hänt.

Broderns krav på dokumentären

En person som inte är med i dokumentären är Frank Andersson bror, Tommy Andersson. I en intervju med Expressen berättar han att anledningen till det är att dokumentären tar upp hans och Franks pappa John och det bankrån som han dömdes för på 1970-talet.

– Jag sa: ”Ska ni ha med John får ni ta bort delarna med mig för då vill jag inte vara med”. Historien är ju välkänd sedan länge, och jag har själv berättat den för mina barn, men jag tycker bara inte att Franks barn ska behöva bära det, säger Tommy Andersson till tidningen och berättar också att han valde att hoppas av TV4-satsningen och att intervjuer fick tas bort.

Men det finns delar av dokumentären som Frank Anderssons bror uppskattar.

– Det med barnen tycker jag var fint. Och jag tycker man borde haft ännu mer om alla barnen. Och jag har pratat med Isac och sagt att jag tycker att han skötte sig så bra man kan göra. Och jag hoppas barnen kommer fortsätta hålla kontakten med varandra efter tv-programmet. Sedan tycker jag att de kunde ha speglat Franks liv annorlunda.

Bild: Thomas Johansson/TT, Karin Törnblom/TT

Läs också: Jeanette Bouvin Nygrens kritik mot dokumentären ”Min pappa Frank Andersson”

Läs också: Mikael Sandström räddade livet på Mona Isaksson Vivungi