LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför vägrade Magnus Uggla att tolka Timbuktus låt

09 nov, 2019 
Malin Ljung
Magnus Uggla
Magnus Uggla chockade övriga artister i Så mycket bättre när han avslöjade att han inte ville framföra sin tolkning av Timbuktu.
Med tårar i ögonen berättade han sen om beslutet.
Nu berättar TV4 om de hemliga mötena med artisten.
– Han tyckte att det var jättejobbigt, men alla har samtidigt förståelse för honom också, säger Martin Nygren, exekutiv producent, till Hänt.
Annons
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”Brand logo
Tittarilska efter TV4:s besked om Så mycket bättre: ”Tråkigt”

Trots månader av förberedelser så vägrade Magnus Uggla, 65, till slut att uppträdda med sin tolkning av Jason ”Timbuktu” Diakités, 44, succélåt Resten av ditt liv.

I kvällens Så mycket bättre chockar han övriga artisterna vid middagsbordet.

– Jag skulle egentligen ha sjungit en låt här nu, en tolkning av Jason. Resten av mitt liv. men den blev så fett dålig att jag har bett Jason att få slippa göra den, så att jag kommer att hoppa av mitt framträdandet idag, säger Uggla.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Direkt efter sitt erkännande stöttas Magnus Uggla av de andra artisterna.

– Fan vad modigt, säger Orup.

– Det är helt grymt alltså, säger Petter ”Alexis” Askergren.

Tidigare under dagen tog Magnus Uggla kontakt med Jason för att erkänna att han ställde in sitt försök att tolka honom.

– Jag har haft sådan sjuk ångest, det här är inget skämt. När jag kom hit var jag faktiskt inställd på att göra den, men ju mer jag lärt känna Jason då har jag fått sådan sjuk ångest så jag har legat sömnlös i två nätter och tänkt hur jag ska göra med den där, säger Uggla i programmet.

Annons

Därför vägrade Magnus Uggla sjunga Timbuktu

Framför allt var det texten han inte var nöjd med. Magnus Uggla hade till och med gjort om låten en gång i sista stund, men trots det kändes det inte okej. Något han till slut valde att berätta för Timbuktu.

– Vi har visserligen jobbat ihop, men nu har jag fått ännu bättre kontakt med dig så känner jag bara att jag inte kan fejsa dig. Jag har för stor respekt för dig, du är för bra för att jag ska gå upp och slarva bort en så viktig låt för dig, säger Uggla med tårar i ögonen.

Jason ”Timbuktu” Diakité är förvånad över att Magnus Uggla ens valde att berätta det för honom, men är samtidigt glad.

– Att du kommer och säger det här till mig tycker jag är skitfint, jag vet precis hur du känner dig. Det är rakryggat och så jävla fint att han kommer upp och säger det. Han hade ju bara kunnat inte säga något alls, jag visste ju inte att jag skulle bli tolkad. Jag skulle ju strax åka hem, så jag hade också bara kunnat åka hem och aldrig vetat om vad kunnat hänt och vad som hände bakom kulisserna, säger Timbuktu i programmet.

Annons

Hemliga samtalen med produktionen

Martin Nygren är exekutiv producent för Så mycket bättre och hade hela tiden kännedom om Magnus Ugglas osäkerhet kring sin tolkning. För Hänt berättar han att de hade kontakt med Magnus redan innan inspelningen startade.

– Det var lite hit och dit med låten första gången strax innan vi skulle åka ner, han var inte nöjd och skulle göra en ny version, säger Martin Nygren.

Men trots ihärdiga försök att göra om tolkningen av Resten av ditt liv så blev det inte nog bra för att det skulle kännas bra för den folkkära artisten.

– Men sen ju längre vi kom och ju närmare vi kom den inspelningsdagen så sa Magnus att det fortfarande inte kändes bra. Han var inte nöjd med vad han åstadkommit, säger Martin Nygren.

Beslutet om att Magnus Uggla inte skulle framföra sin tolkning togs bara någon dag innan inspelningsdagen.

– Han tyckte att det var jättejobbigt, men alla har samtidigt förståelse för honom också, säger Martin Nygren.

FOTO: TV4

Annons