LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför umgås inte Rickard Sjöberg och Tove Villför efter Let's dance

08 sep, 2023 
TOVE VILLFÖR, RICKARD SJÖBERG
Rickard Sjöberg och Tove Villför landade på en fjärde plats i Let's dance 2023.
Sedan dess har de inte kunnat umgås så mycket. Här är anledningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnadenBrand logo
Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnaden

Rickard Sjöberg, 54, gjorde succé i Let's dance 2023. Vecka efter vecka charmade han svenska folket och fick "dansa vidare i tävlingen" tillsammans med proffsdansaren Tove Villför, 26.

Rickard och Tove kom varandra väldigt nära under programmets gång men när de var tvungna att byta partner under en vecka så kände sig Rickard direkt inte lika trygg och säker.

– Ja, det här såg vi verkligen inte komma. Tror faktiskt att alla blev lite chockade, sa han till Hänt och fortsatte:

– För mig har ju det här med dans varit som att bli utkastad på öppet, stormigt hav. Och Tove har guidat mig genom vågorna. Den här veckan försvinner den tryggheten så visst är det en extra anspänning.

Rickard Sjöberg om sommaren 2023

Som tur var gick partnerbytet bra och Rickard fick dansa vidare med Tove igen veckan därpå.

Annons

Men något som många kanske inte visste var att Rickard jobbade dubbelt under sin tid i Let's dance. Varvat med dansträningarna spelade han nämligen in nya avsnitt av Postkodmiljonären.

När Hänt träffar honom på Kristallen 2023 berättar han hur sommaren varit.

– Jo men det har varit bra. Det har varit en lugn sommar, vi har sett efter barnen som har sommarjobbat. Vi har varit mest på Gotland. Det har varit väldigt mycket ledigt och det behövdes efter den här våren när jag både jobbade som vanligt egentligen och dansade i Let’s dance, säger han till Hänt.

Rickard om kontakten med Tove

Rickard har med andra ord återhämtat sig i lugn och ro, men Tove har han dessvärre inte hunnit träffa sedan Let's dance.

Annons

Har du och Tove kontakt?

– Ja lite grann. Men det är ju såhär, hennes liv går vidare. Hon är ju en proffsdansare liksom och har snurrat runt i Europa i sommar med sin professionella danspartner. Sedan kommer hon förmodligen göra Let’s dance i Italien i höst och i vinter. Så nej vi har inte setts, vi har bara hörts någon gång på meddelande, förklarar Rickard för Hänt.

Nu när det inte blir någon mer säsong av svenska Let's dance så är det ju tur att Tove har en fot i den italienska versionen. När Hänt når henne berättar hon om den tråkiga nedläggningen av svenska Let's dance.

”Jag tycker att det är jättetråkigt att LD tar en paus, såg verkligen fram emot att eventuellt göra det igen i vår! Tror att det kommer vara många som saknar programmet på lördagskvällarna… Samtidigt är jag otroligt tacksam att jag hann vara med innan den här pausen. Har haft så roligt, inte minst för att jag fick göra den här säsongen med just Rickard! Jag hoppas verkligen att programmet kommer tillbaka i någon form i framtiden och att jag då kan få vara med!”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Annons

Angående italienska Let's dance håller vi nu tummarna för att allt går som det ska för Tove.

”Vi håller på att slutställa allt kring det den här veckan. Det kommer bli fjärde säsongen för mig om allt går som det ska”, förklarar hon.

För Rickards del är det tillbaka till det vanliga jobbet som gäller i höst.

– Det blir en vanlig höst. Det är Postkodmiljonären, Drömpyramiden, Grannyror. Ja späckat som vanligt. Så nu är jag redo att varva upp igen efter en lång sommar, säger han till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Magnus Sandberg / Aftonbladet / TT

Annons