Därför umgås inte Marcus Noterius med Nyhetsmorgon-kollegorna

Marcus Noterius, Sofia Geite och Steffo Törnquist
Exklusivt

Marcus Noterius är ett av ansiktena vi ofta ser i Nyhetsmorgon.
För Hänt berättar han nu om hur stämningen bakom kulisserna egentligen är och varför han inte umgås med TV4-kollegorna privat.
– Det är kul med lite gliringar, säger Marcus till Hänt.
0:33

Efter reklamen: Steffo Törnquist svar på tittarnas kommentarer om hans nya look

(0:33)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon-reportern Marcus Noterius, 46, har i flera års tid gjort inslag i Sveriges populäraste morgonprogram. Vi har fått se honom testa på alla möjliga saker i direktsänd tv och för Hänt har Marcus även berättat om sitt dolda familjeliv uppe i Östersund.

Men hur ser egentligen relationen till de andra Nyhetsmorgon-kollegorna ut? Det berättar Marcus nu för Hänt.

– Det blir väl kanske inte så mycket kontakt. Jag pratar mest med redaktionen, research, bildproducent och redaktör när vi gör upp planen för sändningen. Men jag brukar vara i Stockholm och jobba ibland också och då träffas man och pratar, men kanske inte så mycket dagligt dags. Det blir mest att man hörs under sändningen, säger Marcus och fortsätter:

– Men jag tycker att alla funkar skitbra. Alla programledare har sin egna personlighet så jag tycker att det klickar bra med alla.

Det tycker Marcus om Steffo Törnquist i tv-rutan

Marcus har en dag i veckan då han sänder ett inslag från sin hemstad Östersund. På torsdagarna är det oftast Steffo Törnquist, 66, som leder skutan och då på:ar Marcus inslag.

Vad tycker du om att det är främst Steffo som introducerar dig?

– Jag tycker att det är kul. Jag har sett kommentarer där tittarna tycker han slänger ur sig lite väl skarpa gliringar men det håller jag inte med om. Jag tycker att det är en skön jargong som han har. Han har sin personlighet och jag tycker det är kul med lite gliringar så där, säger Marcus.

– Jag tror att han tycker att det är rätt kul när jag gör de här grejerna. Jag vet att han har fått sig ett gott skratt ibland.

Anders Pihlblad om nya upplägget av Nyhetsmorgon: "Fantastiskt"

Se klippet här!

Därför umgås Marcus inte med kollegorna privat

Men umgås privat gör Marcus varken med Steffo eller någon av de andra programledarna.

– Nej, det gör jag väl inte. Jag tycker att vi har en väldigt familjär stämning på TV4, alla hjälper varandra och vi är som en enda stor familj. Det blir att man träffas nere på möten nere på fyran, ibland har vi TV4-fester och då träffas man och skrattar och har kul ihop. Så jag tycker det funkar bra med alla men det är ingen jag umgås med privat. Det är väl kanske svårt också eftersom jag bor i Östersund och de i Stockholm.

Finns det några andra kända ansikten du hänger med?

–Tyvärr jag har inte sådant spännande. Jag lever ett ganska alldagligt liv, jag har barnen och min familj men jag hänger inte så mycket i kändiskretsar faktiskt, säger Marcus.

Foto: Instagram/TV4

SENASTE NYTT!