Artikeln innehåller reklamlänkar

Därför tvingas Jeppe lämna Paradise hotel 2019

Jesper ”Jeppe” Johansson om varför han tvingades lämna Paradise hotel 2019.

Kvällens avsnitt av Paradise hotel får en mer dramatisk vändning än vanligt när Jesper ”Jeppe” Johansson blir diskvalificerad. För Hänt berättar han med egna ord om vad som hände.

Den tionde säsongen av realityserien Paradise hotel är i full gång och det är även intrigerna, taktiksnacken och all dramatik.

Men händelsen i kvällens avsnitt är något utöver det vanliga. Flera av deltagarna reagerar starkt på det beslut som programledaren Rebecca Stella, 33, meddelar gruppen – precis efter att Paulina ”Paow” Danielsson, 25 frågat var hennes partner Jesper ”Jeppe” Johansson, 29, tagit vägen.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

– Det är jättetråkigt att behöva vara här ikväll. På grund av upprepade regelbrott har Jeppe fått lämna. Han har brutit mot flera säkerhetsregler och också brutit mot hur vi bestämt att vi ska behandla varandra framför och bakom kamerorna, säger Rebecca Stella i programmet.

Hon fortsätter:

– Det är otroligt viktigt att vi håller god ton här inne och jag hoppas verkligen inte att det här kommer hända igen. Och så hoppas jag att vi ses under trevligare omständigheter nästa gång.

Samtliga deltagare lämnas stumma av förvåning och Paulina Danielsson brister ut i gråt.

– Jag blev egentligen bara jävligt chockad, Jeppe är ändå min trygghet här inne, säger Paow i tårar.

I ett meddelande till Hänt förklarar Susanne Nylén, presschef NENT Group i Sverige, beslutet.

”Beslutet fattades att Jesper ”Jeppe” Johansson skulle tvingas lämna Paradise Hotel efter att han vid upprepade tillfällen och trots varningar brutit mot flera regler både framför och bakom kameran”, skriver Susanne Nylén.

Jeppe om beslutet: ”Kan inte ta illa upp”

När Hänt pratar med Jesper berättar han att det funnits olika uppfattningar gällande hans handlingar inne på hotellet.

– Det var en verbal jargong som de till slut tyckte blev för mycket för dem. Att de inte kunde hantera det. Men jag menar, frågar du alla deltagare så är det skitsnack. Sedan tror jag faktiskt också att de kände ånger i efterhand, jag menar eftersom många av dem har skrivit till mig och hit och dit, att det blev ett sämre program efteråt. Så det är lätt att vara efterklok, säger han.

Enligt Jesper handlade det alltså om några skämt som togs på fel sätt.

Under inspelningarna får ibland personal i produktionen fixa med deltagarnas mikrofoner som kan vara i behov av ett nytt batteri. Vid ett sådant tillfälle ska Jesper ha börjat sjunga ”Shake that ass for me”, något som inte togs emot väl av personalen.

– Hon tyckte det var helt fruktansvärt gjort och hur kan man göra så. För mig var det bara ett skämt, alltså skaka rumpan lite. Jag tycker 2019, man kan inte ta illa upp för något sådant, då har man inte i en produktion för Paradise hotel att göra, säger Jesper och fortsätter:

– Ska man nu vara med och göra tv med Paradise hotel så får man faktiskt tänka på att det är en speciell typ av människor som söker sig dit. Jag menar, det är inte de här lugna människorna som kanske söker sig till Bonde söker fru utan det är ju en viss typ av jargong.

Jesper ångrar inget

Samtidigt menar Jeppe att det är positivt för honom själv att han blev diskvalificerad, även fast det kändes orättvist där och då.

– Där i stundens hetta så tyckte jag det var otroligt fel av dem, säger Jesper till Hänt.

Enligt Jesper Johansson fanns det de i produktionen som inte gillade hans skämt och det var samma personer som inte gillade honom personligen. Dessa personer ska dessutom ha startat falska rykten om honom.

– Så jag får meddelande efteråt om ”Vad fan har du gjort? Jag trodde inte detta om dig?” och jag bara “Vad fan snackar ni om?”, men de har ljugit och massa skit. Men samtidigt efter några timmar när jag hade lugnat ner mig så fick jag ju åka till Costa Rica, betald semester, säger Jesper.

Jesper menar på att händelsen kommer att gynna honom i längden. Anledningen till att han ville vara med denna säsongen från början var nämligen på grund av att han vill få fler följare på sin Youtube-kanal. Därför är hela händelsen, enligt honom själv, något bra och han ångrar ingenting.

– Ångrar gör jag verkligen inte. Tvärtom, jag kommer utnyttja detta, göra det till succé, säger Jesper och fortsätter:

– Jag fick ju vara i paradiset utan kameror och bara fortsätta vara mig själv och jag får fortfarande betalt mina pengar jag fick liksom betald semester till Costa Rica och betald resa hem sedan igen. Så jag blev ju så fruktansvärt glad och det här kommer bli en sådan snackis nu.

Paradise Hotel visas mån – ons på Viafree, Viaplay och TV3.

LÄS MER: Efter Paradise hotel – otrohetsbråket mellan Arvid, Emma och Bella

LÄS MER: Paradise hotel-Arvid avslöjar: Det föll jag för hos Bella

LÄS MER: Se när Bella grillas i veckans avsnitt av Bladhs Bikt

FOTO: TV3, Fredrik/Fictional room/Viafree

FRÅN FÖRSTASIDAN