LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför tvingades Henrik Alsterdal lämna studion i direktsändning

16 maj, 2022 
Felicia Hovryd
Henrik
Henrik Alsterdal är programledare för TV4:s Efter fem.
Även om det ofta går som på räls så berättar tv-profilen nu om händelsen som gjorde att han behövde lämna studion i direktsändning.
– Det var verkligen fruktansvärt, säger han.
Annons
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

Det har gått tre och ett halvt år sedan Efter fem hade premiär. Snabbt blev det en växande succé och idag har programmet till och med vunnit den ärofyllda Kristallen.

Henrik Alsterdal är en av programledarna för programmet och har jobbat på TV4 i många år. Han är van vid direktsändningar men ibland blir det inte alltid som man tänkt sig.... Nu berättar han nämligen om händelsen som gjorde att han kräktes i direktsändning. Läs här!

Henrik Alsterdal om succén i Efter fem

I en intervju med Aftonbladet berättar Henrik om hur det är att jobba med programmet, och glädjen över att det har tagits emot så väl hos tittarna.

– Varje dag är sjukt intensiv. När man kommer in på morgonen har man ingen aning om hur dagen ska sluta. Det finns en hel del planerat, men vi slänger om, kastar in och kastar ut hela tiden vilket ofta också sker under själva sändningen. Ibland kan det nästan vara enklare med de röjiga sändningarna när det händer riktigt mycket, för då släpper vi manuset och bara kör, säger han och fortsätter:

Annons

– Genomsnittstittandet har legat på ungefär en halv miljon och totaltittandet på närmare en miljon. Det märks att många svenskar har ändrat sina vanor när det kommer till tv, det var en tid man vanligtvis inte tittade på tv innan.

Men sändningarna är inte bara en dans på röda rosor.

Lämnade studion mitt i direktsändning: "fruktansvärt"

Det var ett tillfälle när Edward Blom gästade Henrik och Anna Brolin via länk i Efter fem för att fira ostronets dag. Men det blir inte riktigt som Henrik tänkt.

– Ibland får man vara med om extremt konstiga saker i direktsändning. Jag är ingen finsmakare och ostron hade jag aldrig någonsin testat, säger Henrik till Aftonbladet och fortsätter:

– Anna Brolin som jag sände med då älskar däremot ostron och jag blev övertalad att testa. Det var verkligen fruktansvärt och jag kunde inte svälja ostronet, det var så slemmigt och smakade snor. Jag sprang ut och spydde upp allt på studiogolvet.

Det var nog första och sista gången Henrik provade ostron efter den incidenten.

FOTO: TV4

Annons