Idol 2023 marknadsföring banner

Därför tar Suzanne Reuter över som nya Ica-Stig – detaljerna som ändrar allt

29 jan, 2021 
Suzanne Reuter
Foto: TT/Ica
Suzanne Reuter och Björn Kjellman toppar betting-listorna. Men vem tar egentligen över som nya Ica-Stig?
Här är chockvändningen som ändrar allt!
Annons
Därför tar Suzanne Reuter över som nya Ica-Stig – detaljerna som ändrar allt
Därför tar Suzanne Reuter över som nya Ica-Stig – detaljerna som ändrar allt

Sedan Loa Falkman avslöjade att han tackar för sig har spekulationerna kring Ica-Stig varit i full gång. Vem tar egentligen över rollen som Ica-handlaren?

I snart 20 års tid har det svenska folket fått följa med Stig och hans kollegor i Ica-butiken. Varvat med veckans kampanjer har många historier utspelat sig.

Björn Kjellman pekas ut efter första bilderna

För att göra hela ersättningsbiten spännande valde Ica att inte avslöja ersättaren direkt. Istället har det vecka efter vecka har det delats ledtrådar i reklamfilmerna som går på tv-rutan. Och vi måste ju minst sagt säga att Ica lyckats med sitt uppdrag då Ica-Stigs ersättare är ämnet som är på allas läppar för tillfället.

I början av veckan släpptes de första bilderna på nya Ica-handlaren. Vad som däremot höll kvar spänningen var just att personens ansikte var täckt konstant. Men ihopslaget med de tidigare ledtrådarna var stora delar av det svenska folket enade om att det är Björn Kjellman som syns på bilderna.

Annons

”Det är Björn Kjellman! En bild på ”Adam och Eva” på disken. London - har läst in Paddington. Fängelsejacka - ”Vägen ut”. Musikaler på Göta Lejon. Är väl bara ett par ledtrådar”, skrev bland annat en person på Facebook.

Därför är det Suzanne Reuter som syns – täcks av en mask

Men innan denna video släpptes så var det främst en viss persons namn som cirkulerade bland gissningarna – nämligen skådespelerskan Suzanne Reuter. Innan bilderna släpptes var många enade om att ledtrådarna passade bäst in på henne.

”Måste vara Suzanne Reuter. Passar in på alla ledtrådar. I programmet Reuter och Skog så använder hon Ulla Skog som golvmopp. En föredetta IfK spelare heter ”Gustav Svensson” precis som hennes man i ”Svensson Svensson”, lastbilen från England kallas för Lorry vilken hon varit med i. Sen fångarna på fortet, liljorna (som betyder Susanne) och om Suzanne är tvilling som det står här så är det det stjärntecknet på TVn”, skrev en person på Facebook.

Annons

I den senaste reklamfilmen, där ersättaren går runt i butiken hörs även en röst i högtalaren ropa "Lena Svensson till kassan tack". Lena Svensson är ett namn som många kopplar med Reuter då hon spelade just Lena Svensson i klassiska tv-serien Svensson, Svensson.

Suzanne har även toppat betting-listorna, så att många anat att det är Suzanne råder det inga tvivel om. Det enda som då sätter käppar i hjulen gällande att det skulle vara Suzanne är de senaste bilder från nya reklamfilmen. Men kan det möjligtvis vara så att Suzanne har en mask på sig? Faktum är att masker är ett drag som Ica använt sig av tidigare. I en reklamfilm från 2005 där Stig, Ulf och Sofia delade med sig av sina partytrick så använde just skådespelaren Claudia Galli Concha sig av en mask. Sofia som spelades av Claudia slet nämligen av sig en mask och visade sig vara en helt annan person under, ett trick som gav reklamfilmen namnet "Face off".

Annons

Chockvändningen – signalerna som tyder på två Ica-Stig

Så kanske är det trots allt Suzanne Reuter som är nya Ica-Stig, bara att hon för tillfället döljs med en mask? Eller är det helt enkelt så att både Suzanne och Björn tar över butiken tillsammans? Ingen har väl egentligen sagt att det bara kan vara en ledare? Av Ica:s utomhusreklamer att döma ser det faktiskt ut som att det är två olika personer som är iklädda kavajen. På ena bilden ser personen ut att ha mer hår än vad vi sett i tv-reklamen och visst är det inte Björns svall som syns här? Dessutom ser det väl faktiskt ut som två olika kroppar?

Ica reklam
Foto: ICA
Ica-reklam
Foto: ICA

Efter de första bilderna på Stig som visades i reklamfilmen har Ica fått kritik för att de ser ut att ha satt in ytterligare en man i rollen, då många ansåg att det var på tiden att en kvinna tog över butiken. Så kanske ligger de steget före och har gjort en mer jämställd lösning med både en man och en kvinna.

Annons

Det hela avslöjas på söndag då nästa veckas reklamfilm släpps.

Annons