LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför tackar Benjamin Ingrosso nej till Lotta på Liseberg – verkliga orsaken

19 jun, 2023 
Frida Eklöf
Benjamin Ingrosso och Lotta Engberg
I kväll är det premiär för Lotta på Liseberg som programleds av Lotta Engberg.
Det finns en artist som inte kommer besöka Lisebergsscenen i sommar, nämligen Benjamin Ingrosso.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”Brand logo
Tittarnas ilska efter ändringen av Lotta på Liseberg: “Inte okej”

Dansbandsdrottningen Lotta Engberg, 60, har blivit ett riktigt kännetecken för den svenska sommaren. Det är i underhållningsprogrammet Lotta på Liseberg som tittarna får avnjuta härlig musik och allsång från några av våra största artister, och självklart från Lotta själv också.

Lotta har varit programledare för Lotta på Liseberg sedan 2009 då programmet hade premiär för första gången på TV4 och hon ser minst sagt ut att trivas som fisken i vattnet på hennes sommarjobb.

Men det finns en artist som tackade nej till att uppträda på Lisebergsscenen i sommar.

Därför nobbar Benjamin Ingrosso Lotta på Liseberg

Under de senaste åren har multitalangen Benjamin Ingrosso, 25, gästat Lotta på Liseberg flera gånger och tittarna är vana vid att få se honom inta allsångsscenen.

Men i år kommer han inte dyka upp på varken Allsång på Skansen, som i år programleds av hans mamma Pernilla Wahlgren, eller på Lotta på Liseberg.

Annons

Anledningen bakom varför Benjamin nobbar Allsång på Skansen är att han själv nämligen ska ut på turné. Och vi antar att det är av samma anledning som han inte heller kommer besöka Lotta på Liseberg i sommar.

Dock blir det ingen sommar utan Benjamin, under sommarmånaderna kommer han hoppa på turnébussen och besöka flera olika städer runt om i Sverige för att sjunga och uppträda inför sina fans.

Startskottet för hans turné har faktiskt redan gått då Benjamin redan har hunnit besöka bland annat Umeå och Göteborg.

Benjamin Ingrossos stora succé i programmet Benjamin's

Men Benjamin är ju inte bara känd för att släppa hit efter hit, under våren har vi kunnat se honom i tv-rutan varje torsdag i hans alldeles egna musik- och matlagningsprogram Benjamin's på TV4.

Annons

Programmet har avverkat tre säsonger där Benjamin varje vecka bjuder in olika kända gäster för att laga mat och spela musik. Men inför den tredje säsongen som sändes i våras kommer kom han med det dystra beskedet att det skulle bli den sista säsongen av det omtyckta tv-programmet. Anledningen till varför programmet slutar sändas är nämligen för att Benjamin vill ha tid till att göra musik och uppträda mer.

– Jag känner att jag verkligen vill lägga ner några år nu på att bara bo i en studio och uppträda på scenen. Jag har ju fortfarande aldrig varit på en sommarturné. Jag har liksom inte haft tid med det, för jag har gjort så mycket annat. I sommar ska jag ju på min första sommarturné någonsin, sa Benjamin då i programmet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons