TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Därför tackade Anders Lundin ja till Allsång på Skansen – skulle ersätta Sanna Nielsen

05 feb, 2021 
Anders Lundin
Anders Lundin ledde under flera år Allsång på Skansen.
När han i fjol fick frågan om att återigen hoppa in i programmet kunde han inte tacka nej – nu berättar han varför.
Annons
Missen i Steffo Törnquists bildBrand logo
Missen i Steffo Törnquists bild

Anders Lundin har för flera år sedan lett det populära tv-programmet Allsång på Skansen.

Men sedan försvann han för att syssla med andra uppdrag och Sanna Nielsen tog över stafettpinnen. Anders kom dock tillbaka till kanalen i slutet av december, då han syntes under tolvslaget i tv-rutan på SVT.

I ett pressmeddelande berättade han då glatt om uppdraget att få välkomna det nya året på Tolvslaget på Skansen 2020.

– Det brukar ju alltid vara en knivig fråga: med vem och var ska man fira nyår? Skönt att redan nu benat ut att det blir jag, Parisa, Sofia och svenska folket. Och på Skansen, det känns tryggt och hemtamt dessutom. Just i år kommer programmet nog att betyda ovanligt mycket för ovanligt många, så det känns så klart hedrande att ha fått förtroendet, sa Anders Lundin då.

Tackade ja till Allsången igen

Men nu avslöjar Anders att han missförstod när han fick frågan om att delta i programmet. Han trodde nämligen att han frågade om han kunde återigen leda Allsången – vilket han kände att han bara måste tacka ja till.

Annons

– När jag fick frågan på telefon missförstod jag och trodde att jag blev ombedd att göra Allsång på Skansen. Jag fick en liten klump i magen. Klart jag måste säga ja till ett sådant fint uppdrag, men kände jag att jag redan gjort det. ”Allsången” är som Sommar i P1, man tackar inte nej. Det är som att bli inkallad på ett positivt sätt. Jag sa att jag var väldigt hedrad, men måste prata med familjen.

– När jag förstod att det gällde Tolvslaget på Skansen blev jag verkligen jätteglad. Familjen var också rätt positiv, säger han till Expressen.

Nervositeten inför jobben

I samma intervju berättar han hur han under åren fått hantera sin nervositet inför sina olika tv-jobb.

– När jag ledde Eurovision Song Contest 2000 var jag rädd att göra bort mig. Vi förberedde oss från den dagen det stod klart. Det var som att Nasa utbildade oss för månlandning. Knepet är att förbereda sig så mycket att man till sist bara vill få det gjort. När vi väl gjorde Eurovision kändes det som att vi gjort det hundra gånger. Man blir lugn när det händer.

– Under mina resor har jag varit rädd, när jag åkt själv till alla möjliga ställen. Slutligen märker man att det alltid går att vända om. Inte heller släpps man rakt ner i Nya Guineas regnskog, man tar det steg för steg.

Annons