Därför syns hunkbonden Mattias Karlsson inte i Bonde söker fru 2019

Därför syns inte hunkbonden Mattias Karlsson i Bonde söker fru 2019.

Lammbonden Mattias Karlsson söker kärleken i årets Bonde söker fru – men kommer inte ses i programmet på tv. Istället är han en av bönderna som medverkar i TV4 play-serien Bonde söker fru – kärlek åt alla. Och beslutet att endast synas på play är något som han och TV4 tog tillsammans, avslöjar han nu.

I april kom beskedet att TV4 tvingats sparka en av bönderna som skulle vara med i årets säsong av Bonde söker fru. Detta på grund av att bonden redan var i ett förhållandet.

– Man ska genuint vilja det här. Om vi börjar rucka på det så tappar vi kärnan i det som är Bonde söker fru, sa programledaren Linda Lindorff, 47, om beskedet.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Men det dröjde inte länge innan TV4 hittade en ersättare – och det blev lammbonden Mattias Karlsson, 26. Av Linda Lindorff fick han snabbt namnet ”hunkbonden” och på bara några veckor hann han överösas av flera hundratals brev från beundrare som ville dejta honom i programmet. En del tjejer kontaktade honom även privat via hans sociala medier, men då fick Linda Lindorff sätta stopp.

– Så får man ju inte göra, det är inte rättvist. Alla ska ha samma förutsättningar, menar Linda Lindorff.

Hunkbonden Mattias om intima inviterna

Förutom att motta brev från tjejer som förklarade att de gärna ville vinna hans kärlek fick Mattias Karlsson även ta emot en hel del nakenbilder. Men i Nyhetsmorgon på TV4 förklarade han tidigare i år att han helst vill att tjejerna behåller kläderna på. Han berättade även att han har en tydlig bild av hur tjejen i hans liv ska vara.

– Ett fint leende och fina ögon, det tycker jag är.. och ja, söt och naturlig liksom, sa Mattias Karlsson i Nyhetsmorgon och fortsatte:

– En glad, positiv och driven tjej. Att hon har något hon brinner för. En hobby, sitt arbete eller det hon pluggar till.

Därför syns Mattias endast i Kärlek åt alla

Den 25 september börjar den nya säsongen av Bonde söker fru sändas på TV4. Men hunkbonden Mattias Karlsson kommer inte att synas i rutan. Istället kommer han endast att synas i TV4 play-serien Bonde söker fru – kärlek åt alla. När Hänt träffar honom på pressträffen av Bonde söker fru 2019 beskriver han känslan av att medverka i TV4 play-serien istället för Bonde söker fru, som sänds på tv.

– Det är både positivt och negativt. Jag tycker det är bra vilket som. Det hade varit kul att vara med i Bonde söker fru, men nu i efterhand tycker jag att det var skitkul att vara med i Kärlek åt alla. Det var ju samma tjejer och det är det som är syftet, så det blev ju bra, säger Mattias Karlsson till Hänt.

Bonde söker fru-bönderna som följs i tv i år är Jimmy, Pelle, Alexander och Oscar.

Bonde söker fru-bönderna som följs i tv i år är köttbonden Jimmy, mjölkbonden Pelle, mjölkbonden Alexander och getbonden Oscar. Som vanligt leds programmet av Linda Lindorff.

Mattias förklarar även att det var både han själv och TV4 som tog ett gemensamt beslut om att hans resa inte skulle följas i tv, utan bara på TV4 play.

– Det var inte det som jag kände spelade någon roll. Nu passade det bäst för både mig och alla att vi körde Kärlek åt alla.

Varför då? 

– Nej, men massa olika anledningar, privata, säger Mattias Karlsson till Hänt.

Av: Agnethe Alm och Sarah Mansouri

FOTO: TT/Anders Wiklund