LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför stoppas Hela Sverige bakar 2020 – TV4:s svar

14 okt, 2020 
HELA SVERIGE BAKAR
Under onsdagen var det egentligen tänkt att det femte avsnittet av Hela Sverige bakar skulle sändas, men så blir det inte.
Nu svarar TV4 på varför programmet uteblir.
Annons

Videon kunde inte hittas

Hela Sverige bakar 2020 är inte riktigt sig likt som tidigare år då kakdrottningen Birgitta Rasmusson, 80, saknas. Hon är utbytt till Elisabeth Johansson som har många priser inom bakning och matlagning. Elisabeth har även juryerfarenhet då hon har varit med i juryn för Årets kock samt Årets konditor 2020.

Men annars ser tävlingen ut som tidigare, att flera hemmabagare ska möta varandra i olika utmaningar att se vem som till slutligen blir vinnare av Hela Sverige bakar 2020.

Besvikelsen över att Hela Sverige bakar uteblir

Småkakor står på schemat och hemmabagarna utmanas att baka drömmar, strassburgare och jitterbuggar. Med bara 90 minuter till godo gäller det att planera sitt upplägg noga för att hinna med alla sorter. Dessutom väntar en överraskning.

Egentligen så ska bagarna fortsätta där de förra veckan slutade vid att baka småkakorna drömmar och jitterbuggar. Men någon fortsättning denna onsdag blir det inte meddelar TV4 på Instagram.

Annons

”På grund av en sportsändning så utgår Hela Sverige bakar från tablån denna veckan”, skriver TV4 på Instagram.

Några som inte verkar lyckliga över beskedet är följarna och tittarna som kommenterar friskt till bilden där TV4 delade med sig av beskedet.

”Varför måste sporten sändas på de vanliga kanalerna. De borde ha en egen kanal samlade med alls slags sport”, skriver en och fortsätter med:

”Tröttsamt varenda gång oavsett sport”.

Flera kommenterar med ledsna emojis och en annan konstaterar: ”Väntar med spänning på nästa program”.

Men när sänds nästa program?

TV4 bekräftar uppehållet

När Hänt når Anders Edblad, pressansvarig för Hela Sverige bakar, så bekräftar han att fotbollen hoppat in i tablån istället för bakverken.

– Det stämmer! Det är landslagsfotboll ikväll, säger Anders Edblad till Hänt men avslutar med de betryggande orden:

Hela Sverige bakar är tillbaka som vanligt nästa vecka.

Hela Sverige bakar visas onsdagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: Cecilia Möller/TV4, Karin Törnblom/TT

Annons