Därför stoppar TV4 Calle Sterner och Kristin Kaspersens återförening

TV4:s beslut – stoppade Calle Sterner och Kristin Kaspersens återförening

I kommande programmet av Let's dance 2020 kan tittarna förvänta sig en hel del förändring.
Det är nämligen dags för ett helt nytt tema – triodans!
Men varför får inte Calle Sterner och Kristin Kaspersen dansa ihop igen?
TV4 svarar.

Äntligen dags för kvartsfinal i Let’s dance 2020. Vägen dit har varit riktigt knölig och bökig, men nu verkar äntligen programmet ha en bra rull.

Förra veckan var det Penny Parnevik och Jacob Persson om blev tvungna att lämna tävlingen. Så nu är de fyra par som är kvar och dansar Anders Svensson och Maria Zimmermann, John Lundvik och Linn Hegdal, Jan Björklund och Cecilia Ehrling Danemark, samt slutligen Sussie Eriksson och Calle Sterner.

När det vankas kvartsfinal så vankas även ett nytt tema i danstävlingen. Tittarna ska för första gången få se deltagarna dansa tre och tre.

TV4 har för detta ändamål tagit in fyra extra deltagare i tävlingen, och paren blir tilldelade en varsin ny danspartner.

Fredagens kvartsfinal kommer att se ut på så vis att paren först dansar en dans själva, och sedan en andra dans och då som trio.

Tilde de Paula Eby och David Hellenius på pressträff för Let's dance

FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Tidigare finalister gästar Let’s dance

TV4 har för detta tillfället passat på att ta in fyra tidigare deltagare som även varit finalister. Jessica Andersson, Anton Hysén, Daniel Norberg och Kristin Kaspersen.

Calle Sterner dansade ihop med Kristin i fjol, vilket ledde till en seger. Så frågan är, kommer tittarna att få se en återförening mellan dem i kvartsfinalen av Let’s dance 2020? Dessvärre inte.

Kristin Kaspersen och Calle Sterner kammade hem Let's dance 2020

Kristin och Calle kammade hem Let’s dance 2020. FOTO: Fredrik Sandberg/TT

Kristin Kaspersen kommer istället att dans med John Lundvik och Linn Hegdal. Calle och Sussie får förstärkning av Anton Hysén.

TV4:s beslut

Så, hur kommer det sig att Calle Sterner och Kristin Kaspersen inte ska dansa med varandra igen? Och hur gick det till när paren blev tilldelade de nya deltagarna?

– Konstellationen av de tidigare finalisterna till triodansen har satts ihop utifrån vad som blir bäst för innehållet i programmet, säger Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för Let’s dance, till Hänt.

Om det blir en annan återförening dem emellan där de får återuppliva dansminnena kan bara framtiden utvisa!

FOTO: Olle Sporrong/TT, Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt: