Därför stoppades Frida Bornholt i finalen av Hela Sverige bakar

Under onsdagen var det finaldags för programmet Hela Sverige bakar.
Men deltagaren Fria Bornholt dök inte upp.

TV4:s omtyckta bakprogram Hela Sverige bakar har lidit mot sitt slut. I finalen som sändes under onsdagskvällen stod det mellan bakfantasterna Ida Strid, 31, Frida Bornholt, 29, och Hilda Kirkhoff, 26.

Det stod till sist klart att det blev Hilda som kammade hem hela tävlingen. I programmet uttryckte Ida sin glädje för Hilda:

– Hilda har varit fantastisk hela säsongen. Hon har verkligen presenterat en helhet. Om det här hade varit en tävling på vem som gjort den bästa utvecklingen. Ja, då kanske jag hade vunnit ändå, säger Ida Strid som tillslut landade på en andra plats, säger hon och fortsätter:

– Men Hilda är fantastiskt värd det här! Verkligen!

Men en sak som blev annorlunda i årets final av Hela Sverige bakar är att den tredje personen saknades. Det var Frida som inte var på plats. I programmet förklarar programledaren Tina Nordström varför.

– Frida drog på sig en förkylning i veckan och i dessa corona-tider måste vi va extra försiktiga, säger hon när hon förkarar att Frida inte kommer att medverkan.

Fridas hälsning till finalisterna

Istället fick Frida skicka en videohälsning till sina tidigare motståndare.

– Hej tjejer. Ni vet ju om att jag så gärna skulle vilja stå där med er och ge er en riktig fight idag. Men så blev det ju tyvärr inte. Men jag hejar på er här hemifrån. Och ge nu järnet, kämpa in i det sista! Lycka till, säger hon.

LÄS MER:Det ska Bassen göra för vinstpengarna efter Paradise hotel

Efter att klippet visats bryter Hilda ihop i tårar i en synk då hon saknar Frida på plats. Även Ida uttrycker saknaden efter vännen.

– Jag tycker så synd om Frida att hon inte får vara med. Snacka om ett snopet avslut, säger hon i programmet.

Hela Sverige bakar finns att streama TV4, TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: 5 saker du inte visste om Daniel Damberg i Hela Sverige bakar 2020

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagare i Hela Sverige bakar 2020

FOTO: TV4