LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför spred Runar Sögaard falska rykten om sonen Amadeus Sögaard

22 jan, 2024 
RUNAR SÖGAARD, AMADEUS SÖGAARD
Runar Sögaard har tidigare sagt att sonen Amadeus ska flytta utomlands.
Nu visar det sig att det eventuellt kan röra sig om ett rejält missförstånd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Runar Sögaard slår hål på ryktena: "Jag är inte hemlös"Brand logo
Runar Sögaard slår hål på ryktena: "Jag är inte hemlös"

För några veckor sedan kunde Hänt rapportera att Amadeus Sögaard, 25, var på väg bort från Brommapojkarna IF, där han spelat fotboll sedan barnsben. Det var något större som väntade för honom och han skulle med andra ord ta nästa steg i karriären.

Det var hans pappa Runar Sögaard, 56, som kunde avslöja detta. Han berättade då för Hänt att nya äventyr väntar i en större klubb och i ett större land.

– I en större klubb och i ett annat land ja, sa Runar då.

Vidare svarade han på frågan om det blir flytt utomlands.

– Det är ingenting som är klart ännu men det är sånt som vi inte kan prata om ännu. Men han kommer inte fortsätta i Brommapojkarna, sa Runar till Hänt.

Carola och Runars första ord om Amadeus nya karriär

Nu är dock allt ute och på söndagskvällen kunde Amadeus berätta den glada nyheten att det är det allsvenska topplaget IFK Norrköping som är hans nya klubb!

Annons

Både hans mamma Carola Häggkvist, 57, och pappa Runar har uttalat sig om den fantastiska nyheten.

”Älskade son, varmt grattis. Såå glad för din och Matildas skull.”, skrev Carola.

”Stort grattis till en stor klubb. Stort grattis Amadeus! Och ännu större grattis till IFK Norrköping”, skrev Runar.

Amadeus Sögaard om Runars felaktiga ryktesspridning

Att glädjen är total är ingen hemlighet. Däremot kvarstår en fråga; varför sa Runar att Amadeus skulle byta till en fotbollsklubb utomlands? Amadeus ska inte spela utomlands utan i IFK Norrköping.

Något som många kanske inte vet är att IFK Norrköping brukar kallas för ”Peking”, vilket ju också är huvudstaden i Kina.

I en ny intervju med Norrköpings tidningar berättar Amadeus mer om missförståndet och det felaktiga ryktet som Runar råkade sprida.

Annons

– Det var väl farsan som trodde att "Peking" var Kina kanske, haha. Det fanns lite alternativ i utlandet, men inget som lockade lika mycket som Norrköping, säger Amadeus till NT.

Han berättar också om glädjen över flytten, speciellt eftersom han och flickvännen Matilda Linderoth gärna velat flytta från Stockholm ett tag nu.

– Både jag och min tjej har snackat om att vi ville bort från Stockholm. Då är väl Norrköping den perfekta distansen om man säger så, säger Amadeus till tidningen.

FOTO: Johan Nilsson/TT, Henrik Isaksson/TT

Annons