TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Därför sparkade TV4 bonden efter avslöjandet

20 sep, 2019 
AvSarah Mansouri
I april kom chockbeskedet om att en av de tänkta bönderna i årets säsong av Bonde söker fru blivit petad då det framkommit uppgifter om att han inte var singel. När Hänt pratar med exekutiva producenten för programmet, berättar hon vad som hände.
– Vi försöker göra så bra research som vi kan, säger Clara Tengbom till Hänt.
Annons
Linda Lindorffs ilska efter fusket i Bonde söker fru: ”Rent oförskämt”Brand logo
Linda Lindorffs ilska efter fusket i Bonde söker fru: ”Rent oförskämt”

För fjortonde året i rad kommer den populära kärlekssåpan Bonde söker fru tillbaka i TV4 den 25 september.

Redan i april sändes castingavsnittet till programmet. Men istället för åtta bönder som det varit tidigare år, presenterades endast sju stycken.

Enligt Expressen ska en av bönderna ha sparkats bara veckor innan inspelningarna började. Produktionen hade då fått reda på att han inte var singel.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Den som tidigare hintats om på Lindas Instagram är en av de många bönder som vi träffat under castingarbetets gång, men han är inte en av dem som gått hela vägen, skrev Clara Tengbom, exekutiv producent, i ett mejl till tidningen i början på april.

Hon skrev också att det eventuellt kan komma in en åttonde bonde längre fram, men att ingenting var planerat i skrivande stund.

Men det dröjde inte länge innan TV4 hittade en ersättare – och det blev lammbonden Mattias, 26. Av programledaren Linda Lindorff, 47, fick han snabbt namnet ”hunkbonden”.

Annons

Nyligen hölls pressträffen för Bonde söker fru och då presenterades alla bönderna som kommer att synas på TV4 och på TV4play under hösten. Då visade det sig att Mattias ersatt en av de tidigare aktuella bönderna.

TV4:s långa process

När Hänt frågar exekutiva producenten Clara Tengbom om varför Mattias kom in som en eftersläntare säger hon att det är något vi kommer få veta med tiden.

– Det är lite av en spoiler, så att jag får hänvisa till vårt Bönderna berättar allt episod ett. Vi hade ju Jenny med från början och vad som hände Jenny berättar hon i Bönderna berättar allt. Så Mattias hänger ihop med Jenny då, säger Clara Tengbom till Hänt.

Ersattes inte Mattias av den bonde som sparkades för att han inte var singel?

– På det kan jag bara svara att vi har bara med bönder som är singlar. Vi har ju inte med några andra bönder i vårt program, säger Clara Tengbom.

På frågan om det var bondens flickvän som kontaktade produktionen om missen, hänvisar Clara Tengbom till att bonden i fråga faktiskt aldrig visades upp för allmänheten och att TV4 är noga med att bara har med singelbönder i programmet:

Annons

– Vår process är ju superlång att hitta de här bönderna. Det är klart att under alla de här 14 åren som vi har hållit på med det här programmet så händer det ju massor saker med bönderna, och vi har inte med några bönder som vi visar upp för tittarna som inte är singlar, så kan jag väl säga utan att gå in på något specifikt fall. Vi har bara singelbönder med.

För att säkerställa att det bara är bönder som genuint vill hitta kärleken i programmet i framtiden, kommer produktionen fortsätta att göra grundläggande research.

– Vi vill ju såklart bara ha med bönder som vill vara med och som är singlar. Det här bygger ju på att de ska vilja det här och att de ska vara singlar som sagt och vi träffar dem och vi intervjuar dem, säger Clara Tengbom och fortsätter:

– Vi gör allt vi kan för att säkerställa och vi frågar alltid bönderna: Hur kommer det sig att du har sökt till Bonde söker fru? Är det du själv eller är det en familjemedlem? Och vi pratar då med den familjemedlemmen. Så vi försöker göra så bra research som vi kan.

FOTO: Patrik Österberg/TT, Margareta Bloom Sandebäck/Aftonbladet/TT

Annons