LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Därför slutade Bianca Ingrossos assistent Julia Höjner

29 jul, 2023 
Johanna Talamo
Bianca Ingrosso och Julia Höjner
Julia Höjner jobbade som Bianca Ingrossos assistent och har tidigare berättat om den höga stressnivån som var en av anledningarna till att hon avslutade sin tjänst.
Nu delar Bianca sin synvinkel av händelsen: ”Har ångest över..”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lovisa Worge talar ut om dödsbeskedet: ”Det var sjukt tufft”Brand logo
Lovisa Worge talar ut om dödsbeskedet: ”Det var sjukt tufft”

Det var för ungefär tre år sedan, i november 2020 som det stod klart att Julia Höjner skulle bli Bianca Ingrossos nya assistent. Julia Höjner skulle successivt ta över rollen efter Lovisa Worge, som kom att bli en av Biancas närmsta vänner.

Julia Höjners tid som Biancas Ingrossos assistent

I dokumentären Imperiet Bianca kunde tittarna ta del av Bianca Ingrossos arbete, man fick även en inblick i assistenten Julias syn på rollen och sina arbetsuppgifter.

– Hon kanske inte följer schemat som är tänkt, då är det mitt ansvar att tänka om för det ska levereras. För annars kan vi bryta mot kontrakt och då är man också väldigt rädd för att man har missat någonting. Min stressnivå för att hela tiden få det att funka är maximal, sade Julia i Imperiet Bianca.

I realityserien förklarade Bianca att tiden var knappt och arbetsdagarna stressiga vilket ledde till brist i kommunikation mellan henne och den nya assistenten.

Annons

– Det här är mycket att ta in och så har vi liksom inte tid, fuck vi hinner inte ens förklara att “Julia så här kunde vi inte göra nu, för det är fokus kund och göra dem nöjda”, så det har blivit ett lite, vad ska man säga, irritationsmoment från mitt håll, sade Bianca då och fortsatte:

– Vilket är jättesynd om Julia för hon vill ju bara göra gott. Hon vill bara att vi ska må bra, hon vill bara att Bianca Ingrosso AB ska rulla på och vara det bästa vi kan vara.

Det pressade schemat ledde tillslut till att Julia Höjner avslutade sin tjänst med Bianca Ingrosso. I Imperiet Bianca berättade Julia om den höga stressnivån hon kände och om hur hon tvekade på sin ork att vara kvar.

– Min stressnivå är väldigt hög, det är ett schema som är så extremt pressat. Alltså jag har ifrågasatt ganska många gånger om jag pallar det här, sade Julia då.

Bianca Ingrosso bekräftade då även, i ett meddelande till Hänt, att Julia inte arbetade kvar inom företaget.

Annons

”Det var längesen Julia slutade hos mig och det har jag berättat på mina sociala medier för fem månader sen.”, skrev Bianca till Hänt.

Bianca Ingrosso delar sin syn på Julias tid som assistent

I det senaste avsnittet av podcasten Högt i tak med Rosanna Charles och Sanna Guidetti gästar Bianca Ingrosso. Hon delar då med sig av sina tankar kring sin tidigare assistent Julia efter att ha fått en frågan om vad som hände med henne.

– Asså det var egentligen ingenting som hände egentligen, Julie fick en jävlig uppförsbacke när hon kom in. Hon kom in en period när jag mådde skit, säger Bianca och fortsätter.

– Jag mådde verkligen inte bra, jag och Philippe hade det så dåligt, jag kom till kontoret varje dag och var ett nervvrak.

Annons

Inte nog med att Bianca själv mådde dåligt så förklarar hon även att Julia kom in i företaget under en ovanligt hektiskt tid, då allting började ta fart. Det var dessutom en period då Bianca var aktuell i ett flertal tv-program.

– Saker blev liksom för mycket på riktigt, det blev nya tv-program och varken jag, Lovisa eller Vanessa hade liksom tid att lära upp henne. Hon fick jättemycket i sin famn, på sina axlar, säger Bianca och fortsätter.

– Vi spelade in Wahlgrens värld, vi spelade in Talang och vi spelade in dokumentären. Att hamna i det dessutom med kameror, jag kunde liksom inte finnas där för henne så som hon behövde och det har jag jätteångest över.

Bianca Ingrosso fortsätter med att förklara att hon inte är bra eller känner sig bekväm i en chefsposition och att hon hädanefter inte axlar såna typer av roller.

– Jag är liksom inte en chef och nu är jag såhär, jag ska inte sättas i en chefroll för jag gillar inte den positionen, jag är inte bekväm i den och jag har jättesvårt att delegera arbetsuppgifter, säger hon.

Annons

Vidare säger Bianca att hon tror att tidsbristen och timingen är stora faktorer till att det blev som det blev med Julias anställning. Bianca menar att hon inte hade tiden som krävdes för att lära upp sin nya assistent och att hennes eget psykiska mående dessutom ställde till det.

– Jag tror att det blev en liten ”clinch” mellan att hon behövde tydligare guidelines och jag hade inte tid. Jag hade knappt tid att tänka på mig själv. Ställde någon en fråga för mycket så började jag gråta, det var lite det, säger Bianca och fortsätter:

– Hon gjorde absolut sitt allra bäst och hon gjorde inget fel, jag var bara inte på en bra plats i livet, vem som helst som hade kommit in då hade nog inte jobbat kvar. Hade jag haft mer tid över under dagen så hade jag nog kunnat vara en bättre chef.

Bianca avslutar med att förklara sin uppfattning av Julia Höjner som person och betonar att det var sorgligt att det blev som det blev – hon påpekar även att det förmodligen hade sett annorlunda ut idag.

– Jag och Julia tog ett gemensamt beslut, vi var så ledsna, för hon är verkligen världens snällaste person. Hon vill aldrig någon någonting illa och inte jag heller egentligen, det var bara en dålig match just då. Hade hon kommit in i mitt liv nu så tror jag att det hade varit helt annorlunda, säger Bianca.

FOTO: Youtube/Imperiet Bianca/LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

Annons