Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför saknas Leif Mannerström i finalen av Sveriges mästerkock

03 apr, 2019 
AvLeif Schulman
Därför saknas Leif mannerström i Sveriges mästerkock på TV4
Strax före inspelningen av finalen i Sveriges 
mästerkock drabbades Leif Mannerström 
av smärtor och fördes i ilfart till sjukhus. ”Jag hade vaknat med smärta och utslag under armarna och runt ryggen”, berättar Leif i en intervju med Hänt.
Annons

Det blev en dramatisk avslutning på årets säsong av Sveriges mästerkock. Förutom själva dramatiken vid spisarna uppstod det dramatik i kulisserna. Redan under inspelningen av semifinalen fördes mästerkocken och jurynestorn Leif Mannerström, 78, i ilfart till sjukhus. För Hänt berättar han själv om vad som hände.

– Jag hade vaknat med smärta och utslag under armarna och runt ryggen. Jag undrade ”vad i h-lvete är det där?”, men åkte upp till studion redo för inspelningen. Väl där kände jag att jag inte skulle orka, så jag tog mig till sjukhuset.

Läkarna kunde snabbt konstatera att det var bältros, en smärtsam virussjukdom.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Inte för inte kallas den för ”helveteseld” på danska. Jag fick vara kvar på sjukhuset ett dygn, det är viktigt att man får behandling direkt.

Stjärnkocken Danyel Couet, 45, som också syns i Sveriges yngsta mästerkock, ersatte Leif Mannerström vid semifinalen. För Aftonbladet förklarade Leif Mannerström att han kände sig bättre efter ett par dagar och att han återigen var på plats för inspelningen av finalen.

Annons

Och visst var han tillbaka i studion i finalen, men väl på plats kände han att han, på grund av den starka medicineringen, inte kunde vara med då heller. Så än en gång fick Danyel Couet ersätta.

Leif Mannerström om årets säsong

För Hänt summerar Leif Mannerström årets säsong:

– Det var en trevlig säsong. Många bra och många trevliga tävlande. Jag gillade speciellt ambulansföraren från Sundsvall, en mycket trevlig och sympatisk kille. Och så hon den lilla thailändskan, en härlig och gullig tjej. Det var en ovanligt jämn säsong, en sju-åtta väldigt bra kockar.

I dag mår Leif bra, själva besvären gick över på en dryg vecka. Nu ser han fram emot nästa säsong av Sveriges mästerkock.

– Nästa år firar vi tio år och det kommer att bli en fantastisk säsong, som vi redan är igång och planerar. Det ser jag fram emot.

FOTO: TT

Annons