Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leif Mannerström tvingad till sjukhus under Sveriges mästerkock

28 mar, 2019 
AvAgnethe Alm
Leif Mannerström om bältrosen som stoppade hans medverkan i semifinalen av Sveriges mästerkock.
I semifinalen av Sveriges mästerkock saknades Leif Mannerström i juryn. På grund av sjukdom tvingades han bytas ut. Nu berättar Leif om det plötsliga insjuknandet som stoppade hans medverkan.
Annons

Årets säsong av Sveriges mästerkock börjar lida mot sitt slut. Under onsdagen sändes semifinalen, där amatörkockarna utmanades att komma på en kokboksvärdig idé och ett tillhörande recept. Till sist stod det klart att det blir Gabriel Jonsson, 30, och Wichudaporn Chaiyasaeng, 36, som kommer att göra upp i finalen.

I juryn stod som vanligt Mischa Billing, 53, och Markus Aujalay, 47. Men någon Leif Mannerström, 79, syntes inte till. På grund av sjukdom tvingades han avstå från att närvara vid inspelningen och byttes därför ut mot stjärnkocken Danyel Couet, 45.

”Semifinal! På onsdag hoppar stjärnkocken Danyel Couet in i juryn eftersom Leif Mannerström tyvärr blev sjuk”, skrev TV4 i ett inlägg på Sveriges mästerkocks Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I kommentarsfältet skrev oroliga tittare, som önskade att Leif Mannerström snart skulle krya på sig. Nu berättar Leif själv om sjukdomen som stoppade hans medverkan i semifinalen.

Annons

– Jag åkte upp och var på plats men både jag och producenten tog beslutet i och med att jag inte var i form, säger han till Aftonbladet.

Tvingades söka snabb vård

Det skulle visa sig att Leif Mannerström drabbats av bältros, vilket ledde till att han tvingades läggas in på sjukhus.

– Det är väldigt viktigt när man har bältros att man får vård ganska fort så det inte blir kroniskt.

Vistelsen blev dock kortvarig och kändiskocken var snart tillbaka framför kamerorna i Sveriges mästerkock. Därför kommer han återigen ses i rutan under finalen som sänds nästa vecka.

Efter det plötsliga insjuknandet har Leif Mannerström inte känt av några fler hälsobesvär, utan menar att han numera är helt frisk. Enligt Aftonbladet är det första gången sedan programmet började sändas som Leif Mannerström missat en inspelning. Något han beklagar sig över för tidningen.

– Det var väl lite tråkigt, men det är bara att inse att man inte kan vara frisk ett helt liv och det var som det var. Sjukdomar kommer, det är tack och lov att vi har en så bra sjukvård att vi kan ta tag i det på en gång.

Sveriges mästerkock sänds på TV4 på onsdagar klockan 20.00.

FOTO: TT/Adam Ihse, TV4

Annons