Därför saknas Leif GW i Nyhetsmorgon – egna orden efter nio månader i isolering

Leif GW Persson

Foto: TT

Leif Gw Person har inte befunnit sig i Nyhetsmorgon-studion på nio månaders tid.
Nu berättar han om sorgen över att vara isolerad ensam.
– Jag håller ju på att förgås för att det är så tråkigt, säger han i programmet.
Leif GW Persson om pensionen: "Kommer jobba tills jag dör"
Slå på ljud

Den folkkäre kriminologen Leif GW Persson, 75, har en lång karriär bakom sig. Efter att medverkat i flera stora tv-program är han en populär och folkkär tv-profil. Leif har bland annat synts i Efterlyst, Veckans brott och Brottsjournalen. Det sistnämnda har han jobbat med sedan 2018, tillsammans med programledaren Jenny Strömstedt, 47. Men tidigare i år meddelade Leif att den senaste säsongen av Brottsjournalen blev hans sista.

Stoppades plötsligt från TV4-programmet

Leif GW Persson är även en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon. Men sedan coronapandemin slog till har Leif tvingats medverka endast via länk. När Leif berättade att han inte längre skulle kunna vara på plats i studion avslöjade han även att det inte var hans eget beslut. Istället var det familjen som tvingat Leif till total isolering.

Det har nu gått hela nio månader sedan Leif försvann från Nyhetsmorgon-studion. Han har tidigare berättat om känslorna över att inte få träffa kollegorna. Även barnen har Leif inte kunnat umgås med på länge vilket han uttryckt sin sorg över.

Leif GW Perssons nya ord – nio månader efter försvinnandet

Under onsdagens program av TV4-succén dök Leif återigen upp i rutan. Denna gång var det de nya restriktionerna som kom på tal och Leif berättade då om sina tankar kring det.

– Budskapet är mycket tydligt. Håll dig hemma, gå inte ut, träffa inte andra människor och så vidare. Koka ner det till det, säger Leif.

Programledare Maria Forsblom påpekade att Leif är ett föredöme som suttit isolerad sedan början av pandemin. Detta var något som fick Leif att tala ut om känslorna över ensamheten.

– Ja det vill jag påstå men jag håller ju på att förgås för att det är så tråkigt va. Men jag har ändå bestämt mig för att nu sitter jag här. Jag är ändå inne på nionde månaden eller något sånt där. Är det kul? Nej det är inte det minsta kul men ibland får man som individ bita i det sura äpplet och till och med göra det för allmänhetens bästa.

LÄS OCKSÅ: Steffo Törnquists sorg – fina orden till bortgångna mamman

LÄS OCKSÅ: Martin Melin talar ut om okända sjukdomskampen: ”Otroligt rädd”

FRÅN FÖRSTASIDAN