stjärnorna på slottet 2023

Därför saknas Lars Lerin i Stjärnorna på slottet – orden om frånvaron

Stjärnorna på slottet

Stjärnorna på slottet har gjort stor succé även i år.
Nyligen var det dags för artisten Jon Henrik Fjällgrens dag och det bjuds på djupa samtal, sorg och skratt.
Men konstnären Lars Lerin saknas, till Hänt berättar han varför.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon Henrik Fjällgren Stjärnorna På Slottet
0:39

Efter reklamen: Jon Henrik Fjällgren Stjärnorna På Slottet

(0:39)

Slå på ljud

Stjärnorna på slottet är inne på sitt fjärde avsnitt för säsongen och det är dags för artisten Jon Henrik Fjällgrens, 35, att öppna upp sig om sitt liv och gå djupare in på händelser som präglat honom.

Årets säsong av Stjärnorna på slottet har varit väldigt uppskattat av tittarna och förutom Jon Henrik får vi komma Carolina Gynning, 44, Pia Johansson, 62, Lars Lerin, 68, och Anja Lundquist, 51, närmre in på livet.

Jon Henrik om rädslorna inför Stjärnorna på slottet

En av anledningarna till att programmet blivit så populärt är delvis på grund av hur mycket stjärnorna öppnar upp sig i programmet. De delar med sig av svåra stunder de gått igenom och många tittare kan relatera till deras historier.

När Hänt träffade Jon Henrik under pressträffen för programmet berättade han om känslorna för att programmet ska sändas.

– Ja, det är väl just att man pratar om djupa saker. Man kanske inte har bearbetat sakerna själv ännu och plötsligt berättar man om något man kanske har förträngt. Sen när man börjar prata om det så tänker man "men gud, har det här hänt, varför har det här hänt". Så träffar man andra människor och hör deras livshistorier. Det är ett speciellt program, säger han.

Det är minst sagt starka känslor som uppstår på slottet och Jon Henrik berättar om hur det var att spela in programmet.

– Det känns starkt och viktigt och fint. Jag hade inte så mycket aningar om vad Stjärnorna på slottet var innan så det var något alldeles nytt.

Men trots att Jon Henrik inte hade så bra koll på programmet sedan innan ville han ändå ta chansen att tacka ja när förfrågan kom, trots att han var lite osäker.

– Både ja och nej. Självklarheten var att det är viktiga ämnen och att man kan vara sig själv, det är mycket det programmet handlar om, det osäkra var just att man ska prata om så djupa saker. Man är inte alltid så bekväm med det, säger han.

Därför saknas Lars Lerin på Jon Henriks dag

Jon Henriks dag bjuder på djupa samtal runt marbordet, sorg och skratt. I varje avsnitt får värdpersonen välja en aktivitet som denne bjuder in resten av gruppen till. Jon Henrik bjuder in världsmästaren i boxning Armand Krajnc, och utmanar resten av gänget på en boxningsmatch i ringen.

Men Lars Lerin känner sig tveksam inför aktiviteten och väljer att avstå. När Hänt träffade Lars under pressträffen för programmet berättade han om varför han missar momentet.

– Ja alltså den där boxningen med Jon-Henrik, den hoppade jag över. Jag tyckte det var nog komiskt när jag skulle hoppa upp på hästryggen och hoppa. Så långt tänkte jag att "nej tack", säger Lars.

Var det för hälsoskäl, eller för kroppens skull?

– Nej alltså, det blir ju nästan lyteskomik om jag skulle varit med där.

FOTO: SVT, Jonas Ekströmer/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN