LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför saknas programledarens flickvän i uppesittarkvällen

23 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Arvingarna, Stefan Odelberg
Bingolottos uppesittarkväll lockar miljonpublik på tv och även studion fylls med livepublik.
Alla artister får ta med sina nära och kära in i studion men en person saknas på plats i publiken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink har blivit pappa för tredje gångenBrand logo
Casper Janebrink har blivit pappa för tredje gången

Dan före dopparedan är här och för många svenskar innebär det en helkväll med Bingolotto. Klockan 19.30 drar sändningen igång och utlovar en kväll fullspäckad med underhållning, bingo samt en och en annan överraskning.

I tv-rutan är det programledarduon Stefan Odelberg, 48, och Lotta Engberg, 59, som leder tittarna genom kvällen med samma elegans som de gjort sedan de tog över stafettpinnen hösten 2020.

Enligt siffror från MMS var det cirka 2,4 miljoner svenskar som tittade på programmet förra året och det lär bli samma succé även detta år.

Stefan Odelbergs avslöjande om publiken på uppesittarkvällen

I år är det ovanligt många artister inbokade på uppesittarkvällen och vi har 12 framträdanden att vänta. Från Arvingarna, Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist till Tone Sekelius kommer underhålla oss när nedräkningen till dopparedan börjar.

Annons

Studion i Göteborg fylls även med livepublik. I vanliga fall är studion proppfull med förväntansfulla åskådare men på uppesittarkvällen är det ett begränsat antal som får följa programmet från studion. Publiken den 23 december består främst av familjemedlemmar till kvällens gäster. När Hänt pratar med programledaren Stefan Odelberg kan han berätta om vilka som får vara med under kvällen.

– Oftast är det så att, vi har inte lika stor publik på uppesittarkvällen som vi har i vanliga fall, vi brukar ha sådär 200 i publiken, men på uppesittarkvällen är det nu 50-60 stycken, säger Stefan och fortsätter:

– Det är flickvänner, pojkvänner, lite familjer. Några vanliga platser också för folk som aviserat att de vill komma och vara en del av programmet.

Han poängterar att det är viktigt för produktionen att uppfylla artisternas önskemål för kvällen, för att de ska känna sig omhändertagna på plats. En del av det är att säkerställa att alla som artisterna vill ska få en plats i studion, får det. Hur många gäster varje artist vill ta med sig där därför inte begränsat och det totala publikantalet styrs av hur många gäster artisterna vill ta med sig.

Programledaren om varför flickvännen saknas i studion

Stefan Odelberg bor med sin flickvän Petra Johansson i Göteborg, trots det kommer flickvännen inte befinna sig i studion för att stötta Stefan på plats. Till Hänt berättar han varför.

Annons

– Vi ska upp ganska tidigt på julafton så hon kommer vara hemma och fixa lite och se mig i rutan, säger Stefan.

Han berättar att hon inte var i studion förra året heller och att hon var hemma min sin son och hade samlat ett helt gäng som tittade på Stefan i rutan. Detta år har hon inte sonen hos sig, men vill ändå passa på att få lite egentid innan julafton.

– Eftersom de har lite olika veckor och sådär så är Rasmus inte med den här gången, då sa hon att "då vill jag vara hemma själv och bara ha en ledig kväll".

Vidare fortsätter Stefan berätta om julplanerna med flickvännen, som inte följer det traditionella julfirandet i år.

– Vi har världens bästa julafton planerad. Vi ska faktiskt inte fira jul själva, utan vi ska jobba som volontärer för Stadsmissionen, så vi ska dela ut glögg och vi ska diska tallrikar och vi ska hälla upp köttbullar och servera mat, säger Stefan.

FOTO: TV4, Tommy Holl/TT

Annons