farmen 2023

Därför saknas Andreas och Karin i Farmen-finalen: ”Inte välkommen”

Farmen 2023.

Välbekanta ansikten har nu återvänt till Farmen för att se den spännande avslutningen.
Men några av deltagarna lyser med sin frånvaro.
Nu förklarar TV4 att de inte är välkomna tillbaka till gården.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Viktor Bergström om tuffa natten i Farmen 2023
0:30

Efter reklamen: Viktor Bergström om tuffa natten i Farmen 2023

(0:30)

Slå på ljud

Farmen 2023 har nu kommit till den allra sista slutspurten och i finalen ställs två deltagare mot varandra för att göra upp om vem som blir årets farmare. Genom säsongen har många deltagare försökt kämpa sig kvar men nu återstår alltså endast två.

I semifinalen lyckades Tora Brandström knipa åt sig den första finalplatsen och i dagens avsnitt får tittarna veta vem av Nebil Davidsson, Asiatou Touray och Viktor Bergström som gör henne sällskap.

Andreas Gauffin och Karin Kollberg lämnade Farmen efter skandalen

Deltagarna Andreas Gauffin och Karin Kollberg var med i startfältet i årets upplaga och var inblandade i kanske den mest dramatiska händelsen på gården den här säsongen. Det hela började med att Christoffer Hammarlöf frågade Karin om hon hade hört ett sexrykte gällande Andreas och Cia Stenmark, varpå hon gick till Andreas och berättade vad Christoffer hade sagt. När Andreas fick höra om ryktet blev han rasande på Christoffer och det hela eskalerade rejält.

Vad som var sanning och vad som var ett rykte lämnar vi osagt men det är ett faktum att både Andreas och Karin fick nog av Farmen-livet efter händelsen, och meddelande följande dag att de inte längre ville vara kvar.

– Det har varit lite slitningar och drama och så vidare och jag märker själv att jag inte mår bra av det. Jag har börjat utveckla sidor som jag inte trivs i hos mig själv. Jag vill vara en snäll kille, jag vill inte brusa upp och störa mig på saker och ting, så jag väljer att dra mig tillbaka, sa Andreas i programmet.

Därför är deltagarna inte välkomna tillbaka

En annan som självmant lämnade gården var Rickard Castefjord, som kom in lite senare in i programmet. I finalen syns ingen av dessa tre ihop med de andra farmarna. Men varför är de inte tre på plats? I ett privat meddelande till Hänt ger TV4 ett svar på den frågan.

Om man väljer att lämna Farmen är man inte välkommen tillbaka på finalen. Alltid varit så”, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4 för Farmen.

Jan-Christer ”JC” Nilsson och Sandra Göransson lämnade också Farmen, men syns i finalavsnittet. En förklaring till det kan vara att båda två lämnade efter råd från läkare. Det är dock inget som TV4 har bekräftat.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN