Därför ratar Björn Skifs "Så mycket bättre": Inte unikt

25 maj, 2017 
AvAngelica Jaako Billenman
Björn Skifs har en fantastisk låtskatt med bland annat "Hooked on a feeling" som legat etta på Billboard-listan. Men han vill inte bli tolkad av någon annan artist i "Så mycket bättre". Han gillar inte den typen av underhållningsprogram helt enkelt.
Annons

Under de sju säsonger som TV4 sänt sitt succéprogram “Så mycket bättre” har vi sett folkkära artister som Lill-Babs, 79, Sven-Bertil Taube, 82, Lill Lindfors, 77, och Mikael Wiehe, 71, men aldrig Björn Skifs, 70. I podcasten “Nemo möter en vän” med Nemo Hedén, 29, förklarar han varför:

– Man ska vända ut och in på sig själv och berätta om sitt elände och gärna ha något riktigt tragiskt att berätta eller något problem. Då tappar jag intresset helt, alltså, säger Björn Skifs och berättar att han har fått förfrågan att vara med flera gånger.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag tycker det är en jättebra programidé, det här med att artister gör varandras låtar. Det händer saker när man gör så. Det är ju inte unikt, det har folk gjort live under alla år, man gör covers på andra artisters låtar.

Björn Skifs har fått förfrågan om att vara med i “Så mycket bättre” flera gånger, men säger konsekvent nej.PIHL ELVIRA

Däremot har han svårt för den typen av underhållningsprogram berättar han för Nemo Hedén.

– Det har det visat sig att det (“Så mycket bättre”, reds anm) är en brorsa, en kusin till de andra underhållningsprogrammen med stjärnor på slottet, skridskor och kändisar på häst och allt vad det nu heter. Då ska man inte bara åka skridskor eller rida eller hoppa från hopptorn i bassänger. Det har jag också fått frågan om, ”nej tack!”, säger Björn Skifs och fortsätter:

Annons

– Jag förstår i och för sig att folk tycker att det är spännande att läsa om andras elände, det är en tröst i det kanske att höra om andras elände ”jag är inte ensam om att må skit”, och så där va. Det är säkert okej, men det måste vara upp till var och en om man vill delta i det där. Det har jag sagt då flera gånger att “nej, så länge det är så då får det vara”. Men å andra sidan kan jag intellektuellt förstå att det räcker inte med att artister spelar andras låtar, utan det måste till någonting annat för att det ska bli nog intressant för folk, tragiskt nog.

Från sjätte säsongen av “Så mycket bättre” där bland andra Niklas Strömstedt och Jenny Berggren från Ace of Base var med, liksom rapduon Ison och Fille.

I årets “Så mycket bättre” ser vi Kikki Danielsson, 65, Tomas Andersson Wij, 45, Eric Saade, 26, Uno Svenningsson, 57, Sabina Ddumba, 23, Anders “Moneybrother” Wendin, 42, och popduon Icona Pop med Aino Jawo, 30, och Caroline Hjelt, 29, Programmet kommer börja sändas någon gång i oktober.

Foto: IBL, TV4

Annons