LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför rakade Loreen av sig håret: "Sparat det i en påse"

07 jan, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Borta är det långa, mörka svallet. Nu berättar Loreen Talhaoui sanningen om varför hon rakade av sitt hår – och vad hon har gjort med det efteråt.
Annons

När Loreen Talhaoui, 34, tog hela Europa med storm och kammade hem vinsten i ”Eurovision song contest” 2012 med låten ”Euphoria” var det bakom en lång, mörk man av hår. Artistens ögon syntes knappt bakom den täta luggen som hängde som en slöja över ansiktet.

Men nyligen valde Loreen att göra en minst sagt drastisk förändring av sitt karakteristiska utseende. En dag i november rakade artisten nämligen av sig hela svallet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det kändes mäktigt. Befriande. Håret föll i stora sjok. Det var som en ceremoni. Jag sparade det i en tygpåse, säger artisten i en intervju med tidningen Elle.

Tankarna om att ta bort håret hade pågått länge. Artisten hade funderat på att vara rakad på huvudet ända sedan hon var liten och nu slog hon till. Anledningen var att Loreen ville riva skyddet, som det långa håret var för henne, och i stället visa sin inre styrka.

– Idén att raka av håret har funnits sedan jag var liten. Jag var otroligt inspirerad av kvinnor som hade gjort det. Jag tyckte att det var så coolt. Och jag har inga mellanlägen. Det är antingen jättelångt eller inget hår alls. Mitt gamla hår var ett skydd mot min sårbarhet. Nu vill jag förmedla min inre kraft! Min starka energi finns i alla kvinnor. Men man måste våga vara brutalt ärlig mot sig själv. Titta på vart världen är på väg idag. Och våga förändra. Systemet kommer inte att förändras av sig självt. Vi kvinnor måste ta kommandot i våra liv, säger hon till Elle.

Annons

Loreen berättar för tidningen att hon lever minimalistiskt och har det tomt och rent hemma. Hon har ingenting i skåpen, inte ens i kylen. Och nu har hon inte heller någonting på huvudet.

Men precis som när hon senast tävlade i schlagern med låten ”Statements” 2017 har Loreen ett budskap. För artisten handlar hårklippet om mer om kvinnors rättigheter och möjligheter än en frisyr.

– Jag blir klaustrofobisk om jag har för mycket. Så håret föll. Men jag frågar mig själv varför det är modigt. För att jag är kvinna! Det finns ramar för vad vi får göra. Vad som är godkänt som kvinnligt. Hur mycket av vår egen kraft får vi ta fram? Och när vi tar fram den måste det vara på ett visst sätt, annars är vi jobbiga. Det accepterar inte jag, säger hon till Elle.

Foto: TV4, IBL

Annons