LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför nobbar Peter Stormare en roll i James Bond: ”Gillar inte bilar”

29 sep, 2017 
AvJoakim Almén
Agent 007 har rätt att döda, men är själv – mer eller mindre – odödlig. Det irriterar den svenska skådisveteranen Peter Stormare som konsekvent valt att tacka nej till rollerbjudanden i James Bond-filmer.
Annons

Peter Stormare, 64, är van att spela ondskefulla karaktärer på film. Vi har sett honom med tvivelaktig moral i filmer och serier som ”Minority Report”, ”The Big Lebowski”, ”Prison Break” och ”Fargo”. Det kommer därför inte som en superöverraskning när Stormare i kvällens avsnitt av ”Skavlan” avslöjar att han blivit erbjuden att spela i den extremt populära agentfilms-franchisen.

– Alla i publiken vet ju, han kommer aldrig dö gubbjäveln, säger han i ”Skavlan”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Tidigare har svenska stjärnskådisar som Britt Ekland, 74, Maud Adams, 72, Izabella Scorupco, 47, och Max von Sydow, 88,  haft större roller i Bond-filmer. Men någon Stormare kommer vi alltså inte att få se. Han tycker att filmerna suger.

– Jag har aldrig fattat James Bond, jag tycker det är så uruselt tråkigt, säger han och fortsätter:

 – Jag hade väl andra erbjudanden som var bättre, men att göra samma ”yeah Mr Bond I’m gonna kill you”.

Annons

SE OCKSÅ: Svenskar i Bond-filmer genom åren

Rutinerade Peter Stormare är mer intresserad av andra typer av berättelser, än de något stereotypa Bond-berättelserna.

– För mig är det ett tråkigt recept, James Bond. Dels gillar jag inte bilar, dels gillar jag inte klockor och snygga saker. Jag har inget behov av att se någonting som är paint by numbers. Han överlever ju alltid.

”Skavlan” sänds i SVT1 klockan 21.00 fredag.

Foto: IBL, SVT

Annons