LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför lämnade Lee Christiernsson Kristallen innan sändning: ”Surt”

29 aug, 2023 
Frida Eklöf
Under måndagen gick årets upplaga av tv-priset Kristallen av stapeln i Stockholm.
Lee Christernsson var nominerad i kategorin Årets dokumentärserie.
Men nu berättar Lee att hen valde att lämna galan mitt under sändningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sanningen bakom David Hellenius klädval på Kristallen 2023Brand logo
Sanningen bakom David Hellenius klädval på Kristallen 2023

Under måndagkvällen gick 2023 års upplaga av tv-priset Kristallen av stapeln från Cirkus i Stockholm.

Det blev en händelserik kväll där många kända ansikten dök upp och kristallerna delades ut från höger till vänster. Någon som slog på den stora trumman var Benjamin Ingrosso, 25, som kammade hem två kristaller i kategorierna Årets tv-personlighet samt Årets livsstilsprogram.

Det fanns även de kändisar som var nominerade men som valde att lämna galan tidigare.

Därför lämnade Lee Christiernsson Kristallen – trots nominering

En som befann sig på galan var Lee Christiernsson, 48, som var nominerad i kategorin Årets dokumentärprogram med sin serie Att bli Lee.

Men hens närvaro under Kristallen blev inte långvarig då Lee nu berättar att hen lämnade galan redan efter första akten.

”Mest surt var ändå att jag började känna mig febrig under första akten och valde att lämna Kristallen strax före direktsändningen och den kommande efterfesten”, skriver Lee i ett inlägg på Instagram.

Annons

Det blev dock ingen vinst för Lee, priset för Årets dokumentärprogram gick nämligen till SVT:s satsning Historjá – Stygn för Sapmi. Något som Lee även passade på att nämna i inlägget på Instagram.

”Någon kristall blev det inte i kväll! Självklart tråkigt tycker jag då strålkastarljuset alltid behövs på frågor kring stigma och normer som skadar och förtrycker oss människor. Samtidigt har jag full respekt för att det också finns massor av andra viktiga frågor som berör vårt samhälle och måste lyftas.”, skriver Lee på Instagram.

Lee Christiernsson på Kristallens röda matta innan tv-sändningen drog i gång.

Lee Christiernssons ärliga ord om utbrändheten och vägen tillbaka

Lees dokumentär om att komma ut blev en stor succé och hens mod har minst sagt imponerat på hela svenska folket. Men succén var inte bara en dans på röda rosor, den ledde även till extremt högt tryck som präglats i utbrändhet.

Annons

I en intervju med P4 Extra tidigare i augusti berättade Lee om tröttheten och vägen tillbaka.

– Hela cirkusen som blev i ”komma ut”-sammanhanget var ju fantastisk och rolig men jag blev jättetrött utav det, sa Lee i P4 Extra.

Ansträngningen som krävdes för Lee att komma ut och de hektiska åren dessförinnan påverkade hens ork.

– Utmattning i kroppen så att säga. För det har ju varit stressigt de här åren som har gått. När jag då var klar med de där dagarna eller veckorna så blev jag jättetrött, förklarade hen.

Tiden som följde ägnade Lee åt återhämtning och berättade vidare att hen trots allt mådde bra och var på väg tillbaka från tröttheten.

– Nu har jag börjat känna att jag börjar bli pigg igen, sa Lee.

FOTO: Christine Olsson/TT, Karin Törnblom/TT

Annons