LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför lämnade Kenny Solomons landet – avslöjar sanningen om flytten

15 jul, 2022 
Lovisa Ström
Tess Merkel & Kenny Solomons
Tess Merkels make Kenny Solomons är född och uppvuxen i England.
Men hur kommer det sig att han flyttade till Sverige?
Nu berättar han om anledningen bakom beslutet.
Annons
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedetBrand logo
Intervju: Tess Merkel om äktenskapet med Kenny – efter skilsmässobeskedet

Tess Merkel och Kenny Solomons har varit ett par i 10 år och för fem år sedan tog de det stora steget att bli äkta makar. Men sedan dess har det inte bara varit enkelt.

Under 2020 ansökte makarna nämligen om skilsmässa efter att ha haft en minst sagt tuff period. De båda har varit öppna med relationskampen men också om hur de hittade tillbaka.

I Bathina Philipsons podcast Bathinas skilda möten berättar de nu om beslutet som räddade deras äktenskap, men också om hur Kenny kom till Sverige från första början.

Beslutet som räddade Tess Merkel och Kenny Solomons äktenskap

För några år sedan drabbades Kenny av utmattning och hade därför inte orken att vara sig själv. Detta gick såklart ut över relationen och Tess och Kenny stod inför en stor kris.

Annons

– Första tanken var att vi skulle skilja oss. Det fanns bara en lösning. Men efter en eller två dagar så saktade vi ner och såg att det visst finns ljus i framtiden. Det finns möjligheter för oss. Så vi kom fram till att vi skulle bo särbos istället och då alltså sälja vår gemensamma lägenhet för att istället köpa två, berättar Kenny i podcasten.

Tess berättar att det fortfarande känns lite konstigt att bo isär, men att det faktiskt har funkat väldigt bra för dem.

– Det känns fortfarande konstigt, men för oss har det fungerat. Vi försökte hitta ett sätt att navigera oss igenom allt och det har inte varit lätt. Det har varit bland det svåraste och mest smärtfyllda och svåraste vi har gjort, men vad coolt det är när vi häromdagen satt på berget och kollade på solnedgången och höll om varandra, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det är precis som att vi har gått upp för ett berg och när vi kommer till toppen så kommer det ett till och man bara ”jag orkar inte klättra en gång till”. Men sen satt vi där på bergstoppen och kunde titta på vad vi har fixat och gjort och bara känna att ”fan vad grymma vi är”.

Därför lämnade Kenny Solomons landet – avslöjar sanningen om flytten

Kenny är född och uppvuxen i England. Han kommer från en stor familj med fem syskon och har länge sysslat med dans och skådespeleri.

Men hur kommer det sig egentligen att han flyttade till Sverige?

– Jag flyttade till Sverige för att jag jobbade som skådespelare och så fick jag ett reklamgig här. Så jag flyttade hit och jobbade som en superhjälte i fyra år och så träffade jag min fantastiska fru, tjej, bästa kompis och nu är jag fast tyvärr, berättar han.

FOTO: TT

Annons