Därför la Mia Skäringer och Anna Mannheimer ner sin populära podcast

Mia Skäringer

Mia Skäringer och Anna Mannheimer hade i flera år en gemensam podcast.
Men varför la de ner den? Nu berättar Mia sanningen!

Mia Skäringer och Anna Mannheimer hade podcasten Skäringer och Mannheimer i fyra år innan de gav beskedet att de ska lägga ner.

– Jag är väldigt känslig för det att när jag känner att jag måste tycka saker på beställning, om jag inte tycker någonting, då måste jag låta mig själv vara ifred lite. Därför så kom vi fram till, efter mycket processande, att vi faktiskt ska runda av här, sa Mia i det sista avsnittet.

– Japp, så det här, kära lyssnare, det är vårt sista poddavsnitt, sa Anna.

Pegs ilska mot Martin Björk efter orden om exet Filip

Mia Skäringer startar en egen podcast

Nu ska Mia ha en egen podcast – drygt ett halvår efter det sista avsnittet av Skäringer och Mannheimer. I Mias nya podcast Skalla dagen har hon flera olika gäster i varje avsnitt.

– Vårt grundrecept är att träffa två människor som jag är nyfiken på och prata om det som jag kan tycka att jag är bra på, saker som kan vara lite jobbiga för människor att prata om, men på ett ganska lätt och humoristiskt och allvarligt sätt på samma gång. Det vi alla sliter med, men som går lite under radarn. Psykisk ohälsa, ångest, depressioner, överlevnadsstrategier, självrespekt, självförtroende, säger hon till Aftonbladet.

Därför la Mia och Anna ner sin podcast

I samma intervju berättar Mia varför hon och Anna la ner sin podcast.

– Vi hade hållit på i fyra år och det sista kom ju coronan och allt blev knäpptyst överallt. Varken Anna eller jag är ju några sociala monster som är ute och tankar jättemycket upplevelser, så jag kände att det var jobbigt att komma på vad jag skulle berätta om. Jag kände att jag började använda gammal skåpmat. Förr har jag begått våld på mig själv i perioder för att pleasa, men det är aldrig värt det för mig så jag sa till Anna att nu kommer det inte gå längre för mig.

Hon kommenterar även om hon och Anna skulle kunna göra en livepodd igen:

– Det kan hända, absolut. Nu håller Anna på lite med en anan podd och jag också. och jag tror att det är bra att vi taggar på lite, men för mig har det inte satts nån punkt för Skäringer och Mannheimer, allt beror på vad vi känner för.

LÄS OCKSÅ: Hur långa är artisterna i Så mycket bättre? Listan med deltagarnas längd

LÄS OCKSÅ: Peg Parneviks ilska mot Martin Björk efter orden om Filip Lamprecht

FOTO: Björn Larsson Rosvall / TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!