Därför lades Penny Parnevik akut in på sjukhus under graviditeten

Penny Parnevik

Foto: Instagram/TT

Gravida Penny Parnevik färdades akut till sjukhus under helgen.
Nu bryter hon tystnaden om vad det var som hände.
– Jag bara såg att det var rött överallt i sängen och sen tittade jag och kände neråt på mina ben och då var det blod rinnande ner över mina ben, säger Penny i Pillowtalk.
Slå på ljud

Penny Parnevik och Douglas Murray väntar sitt andra gemensamma barn. Bebisen är beräknad att födas i början av mars och förberedelserna inför den nya familjemedlemmen är nu i full gång. Paret har sedan tidigare sonen Atticus, 1.

Under helgen publicerade Penny plötsligt ett bildspel som visade att hon var inlagd på förlossningen.

”Ett något läskigt avslut på den här helgen! Jag mår bra och bebisen är kvar i magen förhoppningsvis ett litet tag till! Tack Danderyd BB ni har varit helt underbara hela helgen”, skrev Penny till bilderna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Penny Parnevik om dramatiska skräckupplevelsen: ”Rött överallt”

I kommentarsfältet delade många med sig av sin oro för Penny och undrade vad som hade skett. Men frågorna lämnades obesvarade fram tills nu. I ett nytt avsnitt av podcasten Pillowtalk med Peg & Penny berättar Penny om den dramatiska natten som slutade med akut vård.

– Det var riktigt sjukt egentligen, jag tror inte att jag insåg hur sjuk det var. Jag gick och la mig som vanligt, Atticus sov i sängen bredvid mig. Så vakande jag fem på morgonen av att jag tror att jag har kissat på mig, säger Penny.

Hon tände sedan lampan och möttes av en obehaglig syn.

– Jag har inte riktigt sett det men jag antar jättestor pöl med blod i sängen. Jag bara såg att det var rött överallt i sängen och sen tittade jag och kände neråt på mina ben och då var det blod rinnande ner över mina ben medan jag tittade ner.

Färdades akut till sjukhus med ambulans

Penny och Douglas tog snabbt kontakt med förlossningen som skickade en ambulans. Under tiden kontaktade Penny sin syster Peg Parnevik och Pegs pojkvän Filip Lamprecht.

– Filip svarar och allt jag sa till Filip var att något är fel, kom hit, säger Penny.

Peg förklarar sedan att det var två ambulanser på plats när hon anlände Pennys lägenhet. Penny beslutade sig snabbt för att åka in till sjukhuset ensam så att Douglas kunde stanna med Atticus och sedan komma in när han fått ordning på situationen med barnvakt.

Penny berättar vidare att hennes stora oro var för barnet i magen, då hon själv inte kände sig rädd för sin egen hälsa.

– Jag tänkte så här förr i tiden kunde kvinnor dö från graviditet och förlossning men nu för tiden händer inte det, säger hon och fortsätter:

LÄS MER: Penny Parnevik och Douglas Murray har gift sig

– Jag kom till sjukhuset och var själv. Då började de med allt, nålar i armen, upp med benen, upp med alting. Nu ska vi stoppa in det här och kolla det här. Då var jag också chill och sa att kan ni bara säga vad ni gör, när ni gör det. Kan ni bara förklara vad ni gör och exakt vad ni ser. I början så skulle jag kanske ha ett akut kejsarsnitt och sen avvaktade de med det.

Läkarnas oklara besked efter blodförlusten

Läkarna förklarade att Penny förmodligen skulle behöva ligga inlagd i flera dagar. Men efter många kontroller fick hon tillslut åka hem redan efter två dagar. Vad som hände i Pennys kropp är däremot oklart.

– De vet inte vad det var. De trodde att min moderkaka hade släppt men det var inte det. Det är det som är läskigt nu för nu går jag och lägger mig varje natt och tänker ska det här hända igen.

Läkarna kan alltså inte säga varför Penny blödde som hon gjorde, däremot anser de att det var för mycket blod för att det skulle kommit av exempelvis stress. Men Penny fick bekräftat att bebisen mår bra.

Vad Penny Pernevik däremot nu anser är jobbigt är att det hela inte slutade med att hon kom hem med bebisen. Men nu laddar hon istället upp för förlossningen som väntas dra igång inom några veckor.

LÄS OCKSÅ: Margaux Dietz och Seán Canning har förlovat sig – första orden

LÄS OCKSÅ: Phillipe Cohen öppnar restaurang efter tystnaden om Bianca Ingrosso

SENASTE NYTT!