LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Robert Wells om tuffa tiden – därför la han ner popkarriären: ”Mådde inte bra”

16 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Robert Wells
Vi känner Robert Wells främst som en framgångsrik pianist.
Men på CV:t har han även en popkarriär.
Nu berättar han varför han slutade med popen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robert Wells om hemliga bröllopet med MariaBrand logo
Robert Wells om hemliga bröllopet med Maria

Den omåttligt populära pianisten Robert Wells blev ett med svenska folket efter hans medverkan i succéprogrammet Så ska det låta. Robert medverkade i programmet mellan 1997-2003, och gjorde sedan ett inhopp igen i säsongen 2005.

Tillsammans med programledaren Peter Harrysson och pianisten Anders Berglund, utgjorde Robert en mycket folkkär trio.

Nyligen kom beskedet att Så ska det låta-trion återförenas på scenen igen efter flera års uppehåll. Robert har nämligen bjudit in kompanjonerna för att tillsammans med han medverka under showen när Rhapsody in rock firar 25 år.

– Det är väldigt roligt att få ses igen, det är mycket minnen, har Robert tidigare sagt till Hänt.

Robert Wells la ner popkarriären – efter 11 månader

Robert är inte bara en otroligt skicklig pianist. Han har även varit kapellmästare till flera av våra mest kända sångare: Lill-Babs, Jerry Williams, Eva Bysing och Gösta Linderholm.

Annons

Han har även haft en popkarriär. 1986 fick han en hit med låten Upp på berget som hamnade på Svensktoppen. Året efter tävlade han i Melodifestivalen med bidraget Sommarnatt.

Men popkarriären blev inte långvarig. Redan efter 11 månader la Robert den på hyllan. I en intervju med Aftonbladet berättar han om beslutet.

– Det hade varit fantastiskt att vara kapellmästare för Lill-Babs och Jerry. Men popkarriären… jag lade ned det efter 11 månader. Det var inte jag, jag mådde inte bra i det där. Jag fick huvudnyckeln till en pianoaffär på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Där satt jag i stället ett och ett halvt år när de hade stängt och övade mig tillbaka till vad jag lärt mig på Musikhögskolan, säger Robert till tidningen.

Robert Wells lycka under konserten

Trots att popkarriären tog slut snabbt har Roberts pianokarriär bara fortsatt blomstra. Just nu är han aktuell med 25-års jubileet för showen Rhapsody in rock.

Annons

För att fira 25-års kalaset ordentligt har Robert bjudit in fler artister och dansare. Bland gästerna finns lite speciella personer för honom.

– Vi har över 40 personer på scenen i år och dessutom nypremiär för min dansgrupp som jag hade tidigare, de slutade jag med 2010. Danskaptenen är min stora son, Oscar, som tar över den grejen. Det är första gången som Oscar Wells är med och uppträder.

Det är alltså första gången som den 27-åriga sonen Oscar Wells är med och uppträder i pappans föreställning.

FOTO: Karin Törnblom/TT, FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Annons